vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Muncitor român, mort în străinătate la locul de muncă. „Un om vesel, mereu cu zâmbetul pe față”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Din diaspora Știri - joi, 23 februarie 2023 Etichete: , , , , ,

Mihai Obreja, un muncitor rutier de naționalitate română, în vârstă de 48 de ani, și-a pierdut viața într-un mod tragic miercuri, 22 februarie, pe șoseaua E403 din localitatea Moorsele din Belgia. În timp ce lucra la siguranța drumului, el a fost lovit de un camion și a murit pe loc. Lasă în urmă o soție îndurerată și doi copii care vor crește fără tată.

Locul accidentului în care și-a pierdut viața Mihai Obreja. Sursa foto: hbvl.be

- Continuarea după publicitate -

După cum relatează presa belgiană, tragicul accident a avut loc în jurul orei 6:00 a.m. Șoferul unui camion care se îndrepta spre Tournai (Valonia) a simțit brusc că a lovit ceva și a făcut cale întoarsă pentru a verifica situația.

La locul unde avusese loc impactul a găsit trupul neînsuflețit al lui Mihai, un român originar din orașul Fălticeni (Suceava) care era rezident în localitatea Wilrijk (Antwerp). Acesta venise pe E403 dis-de-dimineață împreună cu colegii săi, pentru a pune semne care indicau că drumul este în lucru.

Când a sosit ambulanța, pentru Mihai era deja prea târziu. La fața locului au fost trimiși un medic legist și un expert rutier pentru a cerceta împrejurările producerii tragediei. Șoferul camionului a fost testat pentru alcool și droguri și rezultatele au ieșit negative.

- Continuarea după publicitate -

Mihai Obreja, mort în Belgia la locul de muncă. Sursa foto: hbvl.be

Pe rețelele de socializare, mulți dintre colegii lui Mihai i-au adus un ultim omagiu

„Mihai a fost cineva care a muncit extrem de mult pentru a-și întreține familia, poate prea mult uneori. El lasă în urmă o soție și doi copii. Era mereu gata să ajute pe alții, fără a ieși în evidență. Și întotdeauna avea un zâmbet în colțul gurii, era un om vesel”, a scris unul dintre colegii săi.

Accidentul suferit de Mihai a stârnit furia celorlalți muncitori rutieri, care au cerut să li se acorde o mai mare atenție

„Muncitorii rutieri lucrează zi și noapte pentru a securiza drumurile din Belgia. Și nu primim pentru asta niciun respect din partea participanților la trafic. Contează și siguranța noastră”, a precizat unul dintre ei.

- Continuarea după publicitate -

„Oamenii nu respectă semnalizarea și apoi ne insultă. Ca să nu mai vorbim de toate deșeurile care ne sunt aruncate literalmente în cap, inclusiv sticlele de urină”, a denunțat un alt muncitor.

Parohia Ortodoxă Română „Nașterea Maicii Domnului” din Antwerpen a transmis în aceeași zi în care a avut loc tragedia un mesaj prin care anunța decesul lui Mihai și a făcut un apel ca enoriașii să ajute familia îndurerată în aceste momente dificile și de grea cumpănă.

„Fraților,

Cu nespusă durere, dar și cu nădejde în Învierea cea de pe urmă, vă aducem la cunoștință că azi-dimineață, în urma unui teribil accident de muncă, fratele nostru Mihai Obreja a trecut la Domnul.

În vârstă de numai 48 de ani, Mihai lasă în urmă o soție îndurerată și doi copii minunați – Hristos și Eduard – și o mulțime de prieteni.

- Continuarea după publicitate -

O primă slujbă de pomenire pentru Mihai va fi săvârșită la biserică, în această seară, de la ora 19:00, unită cu Paraclisul Maicii Domnului.

Vom reveni curând cu detalii asupra celorlalte rânduieli de pomenire și Slujbei Înmormântării.

Între timp, să plecăm genunchiul la rugăciune pentru sufletul lui și pentru întărirea familiei lui!

De asemenea, vă punem la inimă stăruitor gândul de a încerca fiecare să facem un efort spre a veni în sprijinul material al familiei lui Mihai, în acest moment dificil. Cei care pot și vor, o pot face fie direct LA BISERICĂ, vorbind cu unul dintre preoți, fie prin TRANSFER BANCAR în contul parohiei:

Beneficiar: Roemeense Orthodoxe Parochie Antwerpen

- Te-ar mai putea interesa -

IBAN: BE84 0013 6127 4859, deschis la BNP Paribas Fortis

Comunicare: fam. Obreja

Domnul să îl odihnească, iar pe noi să ne miluiască, întărind pe cei rămași în urmă, primind osteneala și înmulțind dărnicia!”

În urma acestei postări, sute de conaționali care l-au cunoscut și l-au apreciat pe Mihai, precum și alți români care nu l-au cunoscut dar au o inimă mare, au trimis mesaje de condoleanțe familiei. Dumnezeu să-l odihnească în pace!