luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Nicolae Bădălău, senatorul care a jignit românii din diaspora, s-a retras de la conducerea PSD

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 4 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Niculae Bădălău s-a retras din conducerea interimară a PSD, după declarațiile sale referitoare la diaspora. Anunțul a fost făcut miercuri, 4 decembrie în CEX. Bădălău deținea funcția de membru în conducerea colectivă interimară – regiunea Sud.

Senatorul PSD Nicolae Bădălău a spus recent, comentând intenţia de a creşte numărul de parlamentari pentru diaspora, că doar 700.000 au domiciliul legal în străinătate, restul, până la 3-5 milioane cât se vehiculează fiind „fetele alea de le duc ăştia”.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit Antena 3, voci din vârful partidului PSD susțin că Niculae Bădălău a ales în mod intenționat să aibă un discurs politic care jignește româncele din străinătate, pentru a prejudicia și mai mult imaginea partidului, motivul fiind frustrarea de a nu fi ales secretar general al PSD.

Bădălău va fi înlocuit de Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, scrie Mediafax.

Înaintea şedinţei Comitetului Executiv, Niculae Bădălău a afirmat că îşi cere din nou scuze faţă de românii care sunt plecaţi la muncă în străinătate şi că regretă contextul şi formularea „total nefericite”. Liderul PSD Giurgiu a precizat că va respecta decizia pe care o vor lua în CEx colegii săi în ceea ce îl priveşte. Social-democratul a adăugat că va accepta decizia colegilor din CEx în legătură cu o posibilă sancţionare a sa.

- Continuarea după publicitate -

Nicolae Bădălău s-a retras de la conducerea PSD. Sursa foto: Mediafax

Nu este însă pentru prima oară când senatorul PSD a jignit românii plecați la muncă în străinătate. În 2018, la un botez unde Nicolae Bădălău era naș, lăutarii cântau: „Hai lai lai lai lai la, să vină diaspora / Hai lai lai lai lai la, că noi ne pi…m pe ea”.