sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Noi restricții în Spania pentru cei care vin din România începând cu 23 noiembrie

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - joi, 12 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Începând cu 23 noiembrie, Spania va impune cetățenilor provenind din „ţări cu risc” (printre care și România) prezentarea unui test COVID cu rezultat negativ, nu mai vechi de 72 de ore, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Sănătăţii.

Această măsură se va aplica în punctele de intrare în ţară, respectiv aeroporturi şi porturi, frontierele terestre nefiind în acest moment nevoite să se supună unor controale precum cele din primul val al pandemiei.

Până la acest moment, călătorii din alte ţări trebuiau să completeze un chestionar de sănătate înainte de a sosi în Spania şi să se supună unui control al temperaturii corporale.

Pe 25 octombrie, guvernul spaniol a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID.

Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.

Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a exclus această eventualitate pentru moment, estimând că trebuie mai întâi să vadă rezultatele măsurilor luate până în prezent.

Cu peste 1,4 milioane de cazuri înregistrate oficial, Spania este una dintre ţările europene cu cel mai mare număr de infectări.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE