joi, 20 iunie 2024
Informația fără granițe


Nouă biserică românească, inaugurată în Marea Britanie. Aproximativ 80 de români au participat la prima Liturghie

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Informații utile Știri - vineri, 24 mai 2024 Etichete: , , , ,

Episcopul-vicar al Italiei, Atanasie de Bogdania, a sărbătorit Duminică Liturghia în cadrul noii parohii românești din Aylesbury, Marea Britanie, relatează Basilica.ro.

Sursă foto: Parohia Aylesbury.

Parohia, cu hramul „Sfintele Femei Mironosițe”, l-a primit pe preotul Iulian Rusu, instalat de către Preasfințitul Atanasie în calitate de preot paroh, și pe un nou diacon hirotonit pentru parohia românească din Oxford.

Preasfințitul Atanasie a subliniat importanța predicării și înțelegerii Tainei Învierii prin imaginea Sfintelor Femei Mironosițe, care au demonstrat neînfricare, fidelitate și devotament deplin, fiind alături de Hristos în suferințele Patimilor, în tăcerea morții și fiind primele care au gustat bucuria Învierii.

Noua parohie a fost înființată cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

Prima slujbă religioasă oficiată în comunitatea din Aylesbury a avut loc la data 28 noiembrie 2018, pentru a marca Centenarul Marii Uniri a României. În Ajunul Crăciunului aceluiași an, Liturghia a fost celebrată, cu participarea a aproximativ 80 de credincioși români.

De atunci, o misiune ortodoxă românească a fost stabilită în comunitate, iar slujbele au fost oficiate regulat cu ocazia marilor sărbători.