luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


O „badantă” întoarsă din Italia a sunat la 112 și a spus că a intrat în contact cu o colegă suspectă de coronavirus

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Prima pagină Știri - duminică, 23 februarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Autoritățile din Buzău au intrat în alertă după ce o femeie care tocmai se întorsese în țară din Italia a sunat la 112 și a anunțat că a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Femeia a fost transportată apoi la Spitalul Județean de Urgență din localitate.

Denisa Irimia, în vârstă de 40 de ani și care lucrează ca „badantă”, a sunat la 112 imediat după ce a coborât din autocarul cu care a călătorit din Italia spre România și le-a spus operatorilor că a intrat în contact cu o colegă care a fost diagnosticată cu coronavirus, relatează Știrile Pro TV. Conaționala noastră, care a lucrat într-o localitate din Italia aflată acum în carantină, se pare că a primit vestea despre colega sa prin telefon în timp ce se afla în drum spre România și de îndată ce a ajuns la destinație a alertat autoritățile.

- Continuarea după publicitate -

Femeia a fost preluată de o salvare și dusă la secția de boli infecțioase a spitalului județean Buzău, unde medicii o investighează și vor decide apoi dacă o trimit la București sau la fosta tabără de la Arbvănași, locul stabilit de autorități ca fiind spațiul de carantină pentru eventualii suspecți de coronavirus.

Potrivit reprezentanților Prefecturii, femeia este supusă în aceste ore unor investigații și urmează să se decidă unde va fi transportată, dar nu pare să aibă simptomele contaminării cu noul coronavirus. Ceilalți pasageri din autocar și-au continuat drumul, au mai spus reprezentanții Prefecturii, deoarece nu aveau necesitatea să coboare la Buzău și se îndreptau spre Galați. Acolo vor fi preluați și aceștia de autoritățile locale pentru verificări ulterioare.

- Continuarea după publicitate -