vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


O îngrijitoare româncă se află în stare critică în Austria, a leșinat și a fost lăsată să zacă pe podea timp îndelungat

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - vineri, 19 iunie 2020 Etichete: , ,

O îngrijitoare româncă în vârstă de 36 de ani se află internată în stare critică într-un spital din Austria după ce a leșinat într-o benzinărie din localitatea Loosdorf. Niciuna dintre persoanele prezente nu i-a acordat primul ajutor și abia după câteva minute bune un angajat al benzinăriei a sunat la numărul de urgență pentru a cere ajutor medical.

Potrivit NÖN.at, un autobuz plin cu îngrijitoare românce s-a oprit la o benzinărie din localitatea menționată mai sus, iar una dintre ele a intrat într-un magazin. La un moment dat, femeia româncă a căzut la podea inconștientă, dar se pare că nimeni nu s-a grăbit să o ajute pentru un timp îndelungat. În cele din urmă, un angajat al benzinăriei a solicitat o ambulanță pentru conaționala noastră și personalul medical sosit la fața locului a resuscitat-o, aceasta fiind transportată apoi la Spitalul Universitar St. Pölten. Starea îngrijitoarei românce este critică în acest moment, precizează sursa citată.

- Continuarea după publicitate -

Polițiștii austrieci au deschis o anchetă pentru a verifica de ce clienții și angajații benzinăriei nu i-au oferit româncei noastre primul ajutor. Din informațiile relatate de autoritățile locale reiese că mai multe persoane care au asistat la leșinul femeii nu au intervenit în niciun fel pentru a ajuta-o. Mai mult, acestea au îngreunat chiar accesul personalului medical care a intervenit la fața locului.

Angajatul benzinăriei a declarat că a încercat să sune inițial la numărul de urgență 144, dar acea linie nu funcționa și a fost nevoit astfel să sune la numărul pentru unic pentru urgențe pentru a cere ajutor.