luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


O italiancă despre un român care i-a făcut o bucurie: „Îngerii păzitori există”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 17 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Următorul text a fost preluat și publicat de redacția ziarului italian Il Sipontino de pe profilul Facebook al unei femei italience care și-a pierdut portofelul de curând și care a fost găsit de un cetățean român. Din motive legate de confidențialitate, jurnaliștii italienii nu au făcut publică identitatea persoanelor implicate.

„Ora 10:30. Sunt la muncă și aș vrea o cafea. Iau poșeta și caut portofelul. Nu e. Încerc să caut mai bine, dar nimic, nu-l găsesc. Cărți de credit, documente, bani; am scos o sumă mare de la bancomat chiar ieri, azi am niște treburi importante de rezolvat.

Ora 10:31. Fug acasă gândindu-mă că poate o fi acolo… Pe drum îmi amintesc că ieri seară am făcut o plimbare pe faleza din Manfredonia și m-am oprit să fumez o țigară pe o bancă. Îmi aduc aminte bine că am căutat bricheta, dar nu țin minte să fi luat portofelul… sau poate că l-am luat… Nu știu, posibil, dar nu sunt sigură.

Ora 10:40. Descui casa și caut peste tot. Nu-l găsesc… Nu e niciunde, l-am pierdut!

Ora 10:45. Decid să fug unde am fost ieri seară și din mașină observ că tocmai în locul unde am fost ieri seară sunt niște agenți de la Garda de Finanțe și, deja panicată, mă opresc. Un agent are portofelul meu în mână. Mă apropii de el cu inima cât un purice și încep să strig: Eu sunt… Eu sunt! E al meu!

Lângă cei de la Garda de Finanțe stătea un tânăr de 30 de ani din România. Era și concubina lui cu el. Găsise portofelul meu azi-dimineață. Era la mare, trăiește într-o rulotă. A văzut Garda de Finanțe oprită pentru un punct de control, s-a dus la ei și le-a spus că a găsit portofelul meu. Nu lipsea nimic din el, era tot!! Tot, tot, chiar și banii mărunți. Îngerii păzitori există, iar eu astăzi sunt fericită că l-am cunoscut pe-al meu. ♥️ Mulțumesc din inimă!”

DISTRIBUIE