fbpx
duminică, 22 mai 2022
Informația fără granițe


O mamă româncă din Austria luptă să-și vadă copiii alături de ea după ce tatăl i-a ascuns și i-a dat dispăruți la poliție

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 9 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Doi copii români născuți la Viena, în Austria, sunt obiectul disputei dintre părinții lor care se află acum în divorț. Nemulțumit că instanța de judecată a hotărât că cei doi minori trebuie să fie împreună cu mama lor, în Austria, tatăl a înscenat dispariția acestora și i-a ascuns într-o altă localitate, la niște cunoștințe. Peste 100 de poliţişti şi jandarmi din Caraş-Severin s-au mobilizat pentru a căuta copiii, după ce tatăl a depus o plângere la poliție privind dispariția acestora, scrie Adevărul.

Copiii erau împreună cu tatăl lor la Petroșnița, în județul Caraș-Severin, dar au fost născuți și crescuți în Austria

Părinții celor copii s-au întors împreună cu aceștia în România, în vara anului 2019. Tatăl dorea ca minorii să rămână în țară, în grija bunicilor paterni, dar mama nu a fost de acord. Ea plecat în Austria fără ei, iar de acolo a deschis un proces de răpire internaţională de minori prin care a cerut ca tatăl să fie obligat să îi lase pe copii să meargă cu ea, în Austria, având în vedere că acolo au crescut, au prieteni şi între timp au fost înscrişi la şcoală.

- Continuarea articolului după publicitate -

Tribunalul București a eliberat o sentință prin care l-a obligat pe bărbat, care a intentat divorț, să îi predea pe copii mamei lor împreună cu paşapoartele minorilor şi să facă toate demersurile pentru ca aceştia să poată pleca în Austria. Decizia Tribunalului Bucureşti a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care a pronunţat sentinţa finală în 15 iulie. Pentru că bărbatul a refuzat, femeia a solicitat instanţei să permită preluarea copiilor cu executorul judecătoresc. Instanţa a admis cererea de executare silită, iar luni, 5 octombrie, copiii ar fi trebuit luaţi de la tată şi predaţi mamei cu executorul judecătoresc.

Cei doi copii, cu vârste de 10 și respectiv 8 ani, au dispărut de la domiciliu duminică, în timpul nopții, din camera în care dormeau.

Tatăl le-a spus poliţiştilor că i-a văzut pe copii ultima dată duminică seara, în jurul orei 23:00, când i-a lăsat în camera lor să doarmă. A pus la dispoziţia autorităților şi o fotografie cu cei doi minori, iar poliţiștii au dat publicităţii fotografia copiilor şi au făcut apel la cetăţeni să sune imediat la 112 în cazul în care pot oferi informaţii. În paralel, a început căutarea copiilor, în operaţiune fiind implicaţi peste 100 de poliţişti, jandarmi şi voluntari. Mai mult decât atât, în căutarea copiilor a fost cerut şi sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, care a trimis în zonă un elicopter.

Copiii au fost găsiți la circa 50 de km de casă, la niște cunoștințe de ale tatălui lor

„Cei doi minori, de 8 şi 10 ani, din Petroşniţa, dispăruţi de la domiciliu, au fost găsiţi de poliţişti în urmă cu puţin timp, la aproximativ de 50 de km de localitatea de domiciliu. Aceştia se află în afara oricărui pericol, iar în acest moment sunt în custodia organelor de poliţie. Pe timpul cât au fost plecaţi, cei doi copii nu au suferit vătămări. Minorii urmează să fie preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, pentru a dispune măsuri conform competenţelor”, au transmis reprezentanții IPJ Caraş-Severin.

În realitate, întreaga dispariţie a fost înscenată chiar de către tatăl copiilor, scrie sursa citată.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi