sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


O mamă româncă și-a ascuns fetița de 10 luni sub fustă la controlul de la frontieră. Dorea să ajungă în Germania

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - miercuri, 14 august 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Polițiștii de frontieră români au descoperit o fetiță în vârstă de numai 10 luni ascunsă între banchetele din spate ale unui autoturism, sub fusta mamei sale, cu intenția de a fi trecută în mod ilegal frontiera cu româno-ungară.

În cursul zilei de marți, 13 august, în jurul orei 02.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară, pentru efectuarea formalităților de frontieră, bărbatul român cu inițialele R.L., în vârstă de 27 de ani, domiciliat în județul Cluj-Napoca. Șoferul conducea un autoturism marca Audi Q7, cu numere de înmatriculare românești, iar alături de el călătorea o femeie tot de naționalittae română, M.M., în vârstă de 30 de ani.

„Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit între banchetele autoturismului, ascunsă sub fusta femeii, o minoră în vârstă de 10 luni, fiica acesteia. La cercetări, mama fetiţei a declarat că a recurs la aceasta metodă deoarece nu avea un document valabil şi că dorea să ajungă împreună cu aceasta în Germania”, se precizează într-un comunicat al IGPF.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor în cauză, efectuând totodată cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, pentru M.M, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Poliţiştii de frontieră permit ieşirea din ţară a unui cetăţean român minor – numai dacă este însoţit de o persoană fizică majoră – în următoarele cazuri:

A. Este titular al unui document de călătorie individual (paşaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) și călătorește însoţit de ambii părinţi;

B. Este titular al unui document de călătorie individual (paşaport sau carte de identitate/carte de identitate electronică) şi călătoreşte împreună cu unul dintre părinţi, numai dacă părintele însoţitor prezintă o declaraţie a celuilalt părinte, din care rezultă acordul acestuia cu privire la efectuarea de călătorii în străinătate, pentru o perioadă care să nu depăşească 3 ani de la data întocmirii acesteia, sau după caz face dovada decesului celuilalt părinte;

- Continuarea după publicitate -

Mai multe amănunte despre condițiile de ieșire din țară pentru cetățenii români minori puteți citi aici.

DISTRIBUIE