joi, 9 februarie 2023
Informația fără granițe


O pisică a salvat viața unei întregi familii înainte de a muri ea însăși în incendiul care a cuprins casa

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 30 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Incredibila întâmplare este relatată de ziarul britanic Metro care scrie cum o pisică a salvat viața unei familii din Crystal, North Dakota (SUA), dar a fost lăsată în urmă de toți și a murit ea însăși în incendiul care cuprinsese casa americanilor. Totul s-a petrecut în noaptea de 20 ianuarie 2021.

Sage, numele pisicii, a perceput pericolul care amenința întreaga familie și a făcut tot posibilul să o trezească pe Kassidee, o fetiță de numai 10 ani. Mai exact, felina a început să o atingă pe copilă de mai multe ori cu lăbuța pe față până când aceasta s-a trezit.

Kassidee și pisica Sage. Sursa foto: Metro.co.uk

„Mirosea a pizza arsă. Era foarte cald în camera mea. Nu puteam respira și am ieșit pentru a lua aer”, a povestit fetița.

Kasidee nu a ieșit din casă, însă, până nu și-a trezit mama, tatăl și fratele, salvând astfel și viața lor. Cu toate acestea, în graba lor de a părăsi casa incendiată, au uitat de pisică sau, poate, au crezut că a ieșit deja din casă. Dar Sage a fost cuprinsă de flăcări și a murit în acel incendiu dramatic care a distrus complet casa familiei din North Dakota.

„Nu cred că am mai fi fost aici dacă ele (fetița și pisica –  n.r.) nu s-ar fi trezit la timp”, a spus Cody Saiger, tată fetiței.

Casa cuprinsă de flăcări. Sursa foto: Metro.co.uk

Tatăl fetiței de 10 ani a relatat, de asemenea, cum aceasta a așteptat lângă ușa de la intrare fără să o deschidă până au venit toți membrii familiei lângă ea, fiindcă citise în trecut că dacă deschizi ușa, valul de oxigen care pătrunde în casă întețește flăcările și mai tare. Și exact asta s-a întâmplat, fiindcă după ce au ieșit cu toții din casă, incendiul s-a intensificat, ferestrele s-au spart, iar acoperișul casei s-a prăbușit.

Pompierii interveniți pentru a stinge flăcările i-au făcut cadou ulterior familiei o cască specială de pompieri pentru a onora gestul eroic al pisicii Sage, care fusese adoptată cu numai o lună înainte de moartea ei.