miercuri, 29 mai 2024
Informația fără granițe


O româncă a cucerit Italia cu arta croșetatului. „Trebuie să crezi în ceea ce faci și să depui multă muncă”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Blog Prima pagină - marți, 14 mai 2024 Etichete: , , , ,

În căutarea unui trai mai bun, mulți români au ales în ultimii zeci de ani să plece din țară. Oana Oros Bonacorsi, o fostă profesoară, este un exemplu în acest sens. Acum 12 ani, Oana a părăsit România pentru a începe o nouă viață în Italia, renunțând la cariera sa în învățământ pentru a-și urma o veche pasiune: croșetatul.

Deși nu avea experiență în această artă tradițională, inspirația a venit de la bunica sa, expertă în croșetat, relatează Playtech.

Oana Oros Bonacorsi. Sursa foto: Facebook/Oana Boutique filati e creatività

Cu toate că nu a avut niciodată răbdarea să învețe tehnicile de la bunica, primele sale creații au surprins-o pe mama sa. Pentru a-și perfecționa abilitățile, Oana a urmat tutoriale online și a citit cărți despre tricotat și croșetat, învățând astfel bazele acestei arte.

Pasiunea pentru croșetat a crescut, determinând-o  să-și deschidă propriul canal de YouTube, unde postează tutoriale.

Succesul internațional nu a întârziat să apară, iar pe platforma Reverly, dedicată pasionaților de activități manuale, modelele ei unice au fost foarte apreciate.

Ceea ce a început ca un hobby a devenit rapid o activitate solicitantă

Astăzi, Oana are aproape 200.000 de urmăritori activi și peste 70.000 de vizualizări la fiecare videoclip pe YouTube și Facebook. Pentru a-și duce pasiunea la un nivel profesional, ea a creat „Oana Boutique”, un site unde vinde seturi pentru croșetat, fire și accesorii.

Pentru cei care vor să învețe tehnicile croșetatului, Oana organizează workshop-uri online și podcast-uri pe pagina sa de Facebook, „Oana Boutique filati e creatività”.

Lansarea unei afaceri de succes pornind de la un hobby necesită curaj și ambiție. „Trebuie să crezi în ceea ce faci și să depui multă muncă”, subliniază românca, menționând că nu are vacanțe plătite și nu își permite să se îmbolnăvească. Crearea unei bluze poate dura chiar și o săptămână, de la partea tehnică la cea creativă.

Oana a învățat să cultive răbdarea prin emoții, încercări și eșecuri, toate acestea transformate într-un fir de ață.

Această pasiune i-a adus împlinire, iar fiecare zi de muncă este pentru ea o sursă de satisfacție. Nu există bucurie mai mare decât să vadă lucrările sale purtate și apreciate de mii de oameni din Italia și din întreaga lume.

Printre planurile de viitor, Oana își dorește să creeze o gamă de fire din fibre naturale, vopsite cu pigmenți naturali, cum ar fi cei din sfeclă roșie și frunze de nuc. „Este un concept nou pe care mi-ar plăcea să-l explorez cu mare plăcere”, a spus ea.

Astfel, Oana Bonacorsi continuă să-și urmeze pasiunea, transformând un hobby într-o carieră de succes, demonstrând că perseverența și dedicarea pot duce la realizări remarcabile.