miercuri, 22 martie 2023
Informația fără granițe


O româncă din Anglia a ajuns la închisoare după ce a pus detergent în cafeaua șefei sale

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 24 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

O femeie româncă din Marea Britanie a fost condamnată la 10 luni de închisoare după ce a pus detergent în cafeaua șefei sale, iar aceasta din urmă reușit să scape nevătămată doar pentru că a simțit gustul și mirosul substanței înainte de a înghiți cafeaua. Conaționala noastră a afirmat că gestul făcut de ea a fost doar „o glumă”, dar Curtea Regală din Londra a constatat că este vorba, de fapt, despre răzbunare.

Aurora Iacomi, în vârstă de 32 de ani, a emigrat din România în Marea Britanie în anul 2016 și lucra la curățenie în Gara Fenchurch Street din Londra. Relația dintre femeia româncă și supervizoarea sa, Angelina Raychinova, a devenit cam tensionată în ultimele luni în care au lucrat împreună, scrie BBC, iar în data de 22 aprilie 2020 conaționala noastră a fost umilită de șefa ei în fața mai multor persoane.

Aurora Iacomi, 32 de ani, condamnată la 10 luni de închisoare în Marea Britanie. Foto: Metro.co.uk

Tot în aceeași zi, Raychinova, care și-a lăsat termosul cu cafea în incinta spațiului destinat personalului pentru curățenie, a fost la un pas de a suferi o intoxicație puternică când a încercat să-și bea cafeaua.

„A luat o înghițitură din termosul de cafea, a simțit imediat o senzație de arsură pe buze și a scuipat conținutul”, a relatat la proces procurorul Philip Allman.

Șefa româncei a simțit, de asemenea, miros de detergent în cafea. Substanța a fost analizată ulterior, în cadrul anchetei, și s-a descoperit că era vorba despre „Graffi Green”, un lichid de curățare folosit pentru a îndepărta graffiti-urile de pe suprafețe, conform celor declarate de procurorul londonez.

Raychinova a denunțat cele întâmplate la poliție, iar anchetatorii au analizat apoi imaginile de pe camerele de luat vederi instalate în incinta gării. În filmări, Aurora Iacomi apărea „ținând o sticlă de plastic în mână și ducând-o către locul în care se afla termosul de cafea”. De asemenea, Allman a subliniat în instanță că lucrătoarea româncă a fost instruită la locul de muncă în legătură cu substanțele periculoase cu care lucra și daunele pe care acestea le pot provoca oamenilor.

Anthony Lane, avocatul femeii românce, a declarat în fața judecătorului, însă, că clienta sa a făcut acest gest mai mult ca pe o farsă și nu cu intența de a-i face rău șefei sale.

„Între ea și supervizoarea ei existau neînțelegeri de mai mult timp. Când s-a dus în încăperea personalului de curățenie a văzut-o pe Raychinova cu un termos de cafea în mână. A văzut în asta ocazie de a-i pune ceva în ea. Intenția ei a fost să-i strice cafeaua, nimic mai mult. Cantitatea folosită avea scopul de a supăra-o pe șefa ei, nu de a-i face rău”, a încercat să o apere pe româncă avocatul acesteia în tribunal, precizează Metro UK.

Aurora Iacomi, care nu mai are antecedente penale, s-a declarat vinovată în fața judecătorului Benedict Kelleher, iar acesta din urmă a condamnat-o zilele trecute la o pedeapsă cu închisoarea pentru 10 luni. Potrivit judecătorului, era „clar” că românca s-a simțit „nedreptățită” de șefa ei și că i-a purtat pică acesteia, iar gestul său avea scopul de a-i provoca unele daune victimei.