joi, 8 iunie 2023
Informația fără granițe


O româncă din Franța a fost numită subprefect într-un departament francez

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 9 iulie 2020 Etichete: , , , , , ,

Noua șefă de birou al prefectului Didier Lauga, care conduce departamentul francez Gard, este o româncă și se numește Iulia Suc, anunță publicația locală, Objectif Gard. Tânăra noastră conațională, care are 27 de ani și dublă cetățenie franceză și română, și-a preluat atribuțiile luni, 6 iulie 2020 și îl înlocuiește pe Thierry Dousset, care și-a preluat noile îndatoriri de secretar general al Teritoriilor australe și antarctice franceze.

„Noua doamnă subprefect este titulară a unei diplome de master în științe politice, promoția Molière, pe care a obținut-o la Paris, în 2019. Pe durata acestui proces, a acumulat experiență prin efectuarea mai multor stagii în cadrul Engie, în prefectura regiunii Pays de la Loire, unde căile i s-au intersectat cu cele ale unei foste șefe de birou în Gard, Nicole Klein, prefect de Loire-Atlantique. În sfârșit, după un stagiu internațional desfășurat în cadrul ambasadei Franței în Ucraina, s-a alăturat Ministerului Afacerilor Interne pentru o misiune în centrul interministerial de criză aferentă COVID-19”, scrie presa locală.

„Sunt foarte mulțumită să-mi preiau atribuțiile în Gard. Urmează să descopăr acest departament pe care nu-l cunosc deloc. Am auzit multe lucruri bune despre el. Este un departament foarte prietenos, care prezintă o diversitate geografică amplă și zone contrastante cu multiple provocări”, a declarat Iulia Suc în introducerea pe care a făcut-o în fața presei.

Responsabilități multiple pentru tânăra româncă în calitate de subprefect

În cadrul acestei funcții de șefă de birou al prefectului, Iulia Suc va beneficia de un loc de muncă cu normă întreagă și va trebui să gestioneze „toate problemele legate de securitatea publică și civilă, precum inundațiile și riscurile aferente incendiilor forestiere, foarte prezente în Gard.” Pe lângă aceste obiective, însă, femeia româncă va trebui să abordeze și criza în domeniul sănătății, în cadrul departamentului. „Virusul continuă să se transmită. Va fi nevoie de vigilență maximă și de controlul tuturor focarelor de infecție”. 

Își va începe activitatea în această zi de joi cu o primă deplasare la Bagnols-sur-Cèze în vederea unei acțiuni de sensibilizare și de educare cu privire la siguranța în trafic.

DISTRIBUIE