luni, 6 februarie 2023
Informația fără granițe


O româncă din Germania care se întorcea în țară a născut într-o benzinărie, a aruncat copilul la tomberon și a urcat înapoi în autocar

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - vineri, 7 august 2020

O româncă în vârstă de circa 30 de ani care se întorcea cu autocarul din Germania a adus pe lume un copil, pe ascuns, într-o benzinărie din Satu Mare, apoi a aruncat nou-născutul la tomberon. După naștere, femeia s-a urcat din nou în autocar pentru a-și continua călătoria spre casă, dar la un moment dat i s-a făcut rău, iar șoferul a chemat ambulanța.

Potrivit publicației locale PresaSM, autocarul transporta pasgeri din Germania și a oprit la benzinăria de pe Bulevardul Aurel Vlaicu din Satu Mare în jurul orei 18:40 de joi, 6 august 2020. Tânăra de 30 de ani se pare că a intrat atunci la toaleta benzinăriei și, fără ca nimeni să supecteze sau să audă ceva, a dat naștere unei fetițe pe care apoi a aruncat-o pur și simplu la tomberon. Imediat după aceea, femeia s-a întors la bordul autocarului pentru a-și continua călătoria, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, aceasta urmând să ajungă la Botoșani, precizează sursa citată.

Un angajat al bezinăriei a găsit bebelușul înainte ca acesta să moară și a alertat autoritățile care au deschis imediat o anchetă pentru a găsi-o pe mama fetiței. Între timp, însă, femeii care tocmai o adusese pe lume și care se afla în autocarul sosit din Germania, i s-a făcut rău, iar șoferul a fost nevoit să solicite o ambulanță pentru ea. Personalul medical care a consulat-o a constatat astfel că femeia tocmai născuse și au informat polițiștii.

Polițoia la benzinăria unde a fost abandonat bebelușul. Foto PresaSM.ro

Tânăra a fost apoi audiată de anchetatori și s-a ales cu dosar penal pentru fapta sa. Fetița nou-născută a fost stabilizată de către medicii de la Spitalul Județean Satu Mare și acum este în afara oricărui pericol. Micuța are o greutate de aproape trei kilograme, spun medicii.