duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


O româncă din Italia a câștigat premiul I pentru cel mai frumos balcon cu flori din Caltanissetta: „Le îngrijesc cu dragoste”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 20 septembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

O româncă rezidentă în Sicilia, la Caltanissetta, a primit premiul I la un concurs în cadrul căruia au fost premiate cele mai frumoase balcoane, grădini cu flori și plante ornamentale. Felicia Crețu este câștigătoarea concursului „Balconi fioriti Caltanissetta 2020” și a fost felicitată de primarul localității, informează radiocl1.it.

 

Ceremonia de premiere a competiției „Balconi fioriti Caltanissetta 2020” a avut loc sâmbătă, 19 septembrie, la Centrul M. Abbate din localitate, în prezența primarului Roberto Gambino.

Un epilog pentru cea de-a patra ediție a acestei „competiții” neobișnuite, concepută de avocatul Alfonso Gucciardo și care an de an cucerește din ce în ce mai mulți iubitori de plante și flori, atât de mulți încât participanții la această ediție au fost aproximativ 500. Un număr considerabil care a supus la un efort deosebit pe cei care au fost nevoiți să numere voturile cetățenilor.

Premierea a fost prezentată în acest an de avocatul Boris Pastorello și s-au acordat locurile I, II și III pentru secțiunile:

  • balcoane înflorite;
  • parcuri și grădini;
  • plante deosebite.

Câștigătorii au fost chemați pe scenă începând cu locul întâi și au putut alege premiul dintre numeroasele obiecte expuse. Românca Felicia Crețu a primit premiul din mâinile primarului Roberto Gambino și a fost felicitată de către acesta.

Povestea care a dus la participarea româncei noastre la această competiție este una neobișnuită.

Giuseppe Rovituso, un locuitor din Clatanissetta, trecând din întâmplare pe via Cardinale Nava, a observat balconul plin cu flori și, fără să știe proprietara, l-a fotografiat și a publicat fotografia pe Facebook.

Numeroasele aprecieri și comentarii pozitive obținute la postare, l-au determinat pe avocatul Gucciardo să-i ceară descoperitorului de talente improvizate să o găsească pe proprietară, să o invite să se înregistreze pe pagina „Balcoane înflorite” și să participe la competiție.

Rovituso a mers să o viziteze pe Felicia Crețu și, explicându-i că fotografia balconului ei era deja în posesia organizatorilor, a convins-o să participe la concursul pe care în cele din urmă românca l-a și câștigat.

Felicia Crețu și Giuseppe Rovituso. Foto: Radio CL1

„Nu mă așteptam să câștig și sunt foarte fericită. Florile sunt frumoase dacă le îngrijești cu dragoste”, a declarat Felicia într-un scurt interviu pentru sursa citată. Ea a promis că va participa și anul viitor la următoarea ediție a concursului.