luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


O româncă internată cu coronavirus a decedat. 27 de cadre medicale din spital pozitive la COVID-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Prima pagină Știri - luni, 23 martie 2020 Etichete: , , , , ,

A fost înregistrat luni, 23 martie, al patrulea deces al unei persoane confirmată pozitiv la COVID-19 în România. Este vorba despre o femeie în vârstă de 72 ani, internată în data de 21 martie 2020 la Spitalul Județean Suceava, cu afecțiuni asociate cronice ( diabet, boli cardiovasculare) , fără context epidemiologic ( nu are istoric de călătorie, nu a venit în contact cu o persoană confirmată pozitiv), informează Grupul de Comunicare Strategică citat de Agerpres.

În același timp, 27 de cadre medicale au fost depistate pozitiv cu coronavirus la același spital.

Este vorba depre 19 medici și opt asistente/infirmiere. Printre cei diagnosticați cu noul coronavirus se află și persoane din conducerea spitalului. Totodată, au fost recoltate probe de la mai multe cadre medicale și se așteaptă rezultatele, fiind în curs o anchetă epidemiologică.

În cursul zilei de duminică Colegiul Medicilor Suceava a atras atenția asupra situației grave de la Spitalul Județean.

„Colegiul Medicilor Suceava, în numele tuturor medicilor protestează ferm și hotărât împotriva atitudinii indiferente și a lentorii decizionale a autorităților în ceea ce privește dotarea urgentă cu materiale de protecție a personalului medical expus infectării cu COVID 19.Suntem aruncați într-o luptă periculoasă neprotejați și fără muniție. În această luptă sunt implicați toți medicii, cadrele medii sanitare și personalul de îngrijire. Până acum am primit numai promisiuni, dar timpul trece în defavoarea tuturor.Este de neînțeles atitudinea, cu atât mai mult cu cât Suceava are un număr mare de medici și cadre medii infectați datorită și absenței materialelor de protecție. Atragem atenția că indisponibilitatea personalului medical va duce la afectarea dramatică a asistenței medicale pentru toate categoriile de bolnavi.Avem nevoie urgent de protecție. Compasiunea și laudele nu sunt suficiente.Nu ne marginalizați în prioritățile din această perioadă. Aveți grijă de noi. Aveți grijă de noi ca să avem grijă de voi”, a transmis Colegiul Medicilor Suceava.

DISTRIBUIE