miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


O țară întreagă se întreabă dacă Alexandra și Luiza mai sunt în viață

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 31 iulie 2019 Etichete: , , ,

Procurorii îl cercetează pe românul Gheorghe Dincă pentru că a luat viața Alexandrei Măceșanu, după ce, într-un butoi, prin cernere, au fost găsite oase calcinate și dinți de natură umană, dar și bijuterii pe care mama fetei le-a recunoscut ca fiind ale adolescentei.

Procurorii DIICOT au anunțat că Alexandra și-ar fi pierdut viața în jurul orei 12.00, când a fost prinsă cu telefonul în mână, apoi Gheorghe Dincă ar fi incinerat trupul neînsuflețit.

Despre „butoiul” unde ar fi fost ars trupul Alexandrei, șeful DIICOT, Felix Bănilă, a explicat în urma propriilor verificări:

„Avem fragmente osoase ridicate. (…) Victima este un minor de 15 ani. Admițând că ar fi fost arsă în butoi metalic… Am fost și m-am edificat. Am constatat că nu este un butoi în adevăratul sens al cuvântului, ci este un arzător improvizat. Este vorba de un suport metalic confecționat artizanal, cel mai probabil de inculpat, pentru a arde diverse obiecte. Butoiul nu are capace la ambele capete ale cilindrului. El este așezat pe un chirostiu metalic și focul este dedesubt. Funcționează ca o sobă improvizată.”

„Până la acest moment nu avem nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice şi antropologice ale fragmentelor osoase găsite la faţa locului. De îndată ce vom primi concluzii preliminare le vom comunica. În acest moment nu putem neglija nicio versiune de anchetă. Ne-am dori din tot sufletul, sunt tatăl a două fete, ne-am dori să găsim victimele în viaţă”, a mai declarat șeful DIICOT, Felix Bănilă.

Fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”, Gheorghe Ionel, a declarat, marţi seara, că incinerarea unui corp nu se poate face într-un butoi, pentru că este nevoie de o temperatură de 1.400 de grade. „E exclus să poată să ardă”, a spus el.

- Continuarea după publicitate -

„100% nu s-a putut face o incinerare în acel butoi. O incinerare se efectuează în momentul când se ajunge la temperatura de 1.400 de grade. E exclus să poată să ardă! Nu se poate obține o astfel de temperatură. În crematoriu, în cuptorul special, temperatura o obțineam după o oră, iar arzătorul era imens, cu diametrul de aproape un metru. Acest nemernic, părerea mea, e că trage de timp. Fata cred că e în viață și el trage de timp să scape de urme. La crematoriu, coșul are o înălțime de 20 de metri. Vecinii ne bodogăneau și așa pentru miros”, a declarat Gheorghe Ionel, fostul şef al crematoriului „Vitan-Bârzeşti”, într-o intervenție pentru Antena 3, potrivit MEDIAFAX.

Cercetările în cazul celor două fete dispărute la Caracal, Alexandra Măceșanu de 15 ani și Mihaela Luiza Melencu de 18, continuă. O țară întreagă așteaptă un răspuns concret la acest caz dramatic.

DISTRIBUIE