luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Olimpia Melinte, actriță româncă de succes în Spania, interpretează rolul unui asasin în filmul „Sordo”

Scris de: Daniela Stoica , înv Cultură Evenimente - luni, 23 septembrie 2019 Etichete: , , , , , , , ,

Actrița româncă Olimpia Melinte interpretează rolul unui asasin profesionist în filmul Sordo/The (Silent) War, în regia lui Alfonso Cortés-Cavanillas, care a avut premiera la Madrid pe 11 septembrie.

Acțiunea filmului are loc în anul 1944, spre sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și urmărește povestea unui bărbat rămas surd după o explozie puternică. Protagonistul încearcă să se ascundă în pădurile Cantabriei pentru a scăpa de armata lui Franco. Distribuția filmului include unii dintre cei mai populari actori spanioli ai momentului, printre care Asier Etxeandia, Aitor Luna, Hugo Silva, Marian Alvarez și Ruth Diaz.

- Continuarea după publicitate -

„Personajul meu, Darya Sergheievici Volkov, este un lunetist și criminal de război, angajat de armata spaniolă pentru a-l vâna pe Anselmo (Asier Etxeandia), personajul principal. Darya este din Ucraina, dar a luptat și pentru armata rusă”, a declarat Olimpia Melinte.

Pentru Olimpia Melinte, care în 2014 a fost nominalizată în cadrul premiilor Goya Awards la titlul de cea mai bună actriță pentru rolul său în Cannibal (regia Manuel Martin Cuenca), întoarcerea în Spania pentru filmările de la „Sordo” i-a oferit posibilitatea de a construi un personaj complex și dificil care găsește plăcere în torturarea inamicilor prinși. „Cea mai dificilă scenă a fost cea în care a trebuit să-l torturez pe unul dintre fugarii prinși, interpretat de Hugo Silva”, a explicat Melinte.

Olimpia Melinte la filmările pentru pelicula intitulată „Sordo”. Foto: romania-insider.com

- Continuarea după publicitate -

Olimpia Melinte s-a născut la Iași, pe 7 noiembrie 1987.

În 2011 a fost aleasă din 250 de actrițe pentru a interpreta rolul Luminiței din filmul „Sette opere di misericordia”/„Seven Acts of Mercy” în regia lui Massimiliano si Gianluca de Serio. Filmul a obținut numeroase premii la festivalurile internaționale de film din lume ca Locarno, Annecy, Vilerupt sau Marrakech.

În toamna anului 2013, Olimpia Melinte s-a făcut remarcată la Festivalurile Internaționale de Film de la Toronto, San Sebastian, și Torino pentru dublul rol jucat în filmul Canibal (regia Manuel Martin Cuenca).

Olimpia Melinte a fost nominalizată pentru prestația sa din „Canibal” la categoria „Mejor actriz revelación”, precum și la Premiile C.E.C – „Medallas del Círculo de Escritores Cinematográficos” și la Gala „Premios Unión de Actores y Actrices” la aceeași categorie. Este prima româncă nominalizată la aceste prestigioase premii în Spania.