vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Oraș românesc care impresionează turiștii străini: „Desprins parcă din poveștile cu zâne”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România - duminică, 11 august 2019 Etichete: , , , , , , ,

Oraşul Sighişoara a reușit să impresioneze extrem de plăcut o tânără americancă venită în vizită în țara noastră. „Eu vin dintr-o ţară unde asemenea locuri pur şi simplu nu există. Biserici vechi, un centru istoric înconjurat de ziduri, mii de ani de istorie… aşa ceva nu găseşti în Statele Unite”, este textul scris de Amanda.

Amanda este originară din statul american Ohio și după o excursie în România a rămas pur și simplu uimită de frumusețea locurilor vizitate. Pe blogul ei personal ea a dedicat articole întregi impresiilor, trăirilor și emoțiilor pe care i le-au stârnit locurile unice pe care țara noastră le poate oferi turiștilor din întreaga lume. Referindu-se la Sighișoara, Amanda a scris: „E un oraş cetate parcă desprins din poveştile cu zâne. Are străzi pietruite, clădiri colorate, un centru istoric pietonal… nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de Sighişoara.”

- Continuarea după publicitate -

Americanca recomandă țara noastră ca destinație turistică, lăudându-i frumusețile și specificând faptul că prețurile sunt accesibile. De asemenea, spune că a întâlnit mulţi oameni care ştiu să vorbească limba engleză, dar şi că nu a avut parte de aglomeraţie, ca în alte ţări.

Sighișoara – Piața Cetății. Foto: centruturistic.ro

Sighişoara este considerată cea mai mare cetate medievală din Europa locuită fără întrerupere, dar şi cea mai bine păstrată cetate orășenească din Transilvania, cel mai atrăgător şi mai complet ansamblu urban medieval din România, devenit patrimoniu mondial al UNESCO din anul 1999.

- Continuarea după publicitate -

Datorită arhitecturii sale remarcabile, a poziției dominante și a ambianței geografice, orașul a fost supranumit încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea „Perla Transilvaniei”.