joi, 30 mai 2024
Informația fără granițe


Panică într-un avion cu 450 de pasageri, un motor a luat foc în timpul decolării

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 15 mai 2024 Etichete: , , ,

Un incident aviatic a avut loc pe aeroportul din Makassar (Indonezia), unde motorul unui avion a luat foc în timpul decolării.

Aeronava transporta 450 de pelerini musulmani care se îndreptau spre Mecca pentru pelerinajul anual Hajj.

Incidentul s-a petrecut marți dimineață, 14 mai

În momentul decolării, unul dintre motoarele avionului a luat foc, generând panică atât în rândul pasagerilor, cât și al echipajului. Cu toate acestea, avionul a reușit să se ridice de la sol.

A fost necesară o comunicare imediată pentru ca piloții să efectueze o aterizare de urgență.

Pilotul a reacționat prompt și a readus avionul la sol în siguranță, fără ca niciunul dintre pasageri să fie rănit.

„A fost o situație extrem de periculoasă, dar suntem recunoscători că toată lumea este în siguranță”, a declarat un oficial al companiei Garuda Indonesia. „Echipajul nostru a acționat rapid și eficient pentru a gestiona situația și a asigura siguranța pasagerilor.”

Pasagerii, toți pelerini care se îndreptau spre Mecca, au fost în cele din urmă debarcați în siguranță și reprogramați pentru un alt zbor. Mulți dintre aceștia au fost vizibil afectați de incident, dar și-au exprimat recunoștința pentru modul în care echipajul și personalul aeroportuar au gestionat situația.

Investigațiile preliminare sugerează că focul a fost cauzat de o problemă tehnică la motor, dar o anchetă completă este în curs pentru a determina exact cauzele incidentului.