sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Panică la bordul unui avion după ce un pasager a încercat să pătrundă cu forța în cabina piloților

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 19 noiembrie 2022 Etichete: , , , , , , , ,

Un bărbat care zbura din Varșovia (Polonia) cu un avion al companiei LOT Polish Airlines către aeroportul JFK din New York, a fost imobilizat de membrii personalului de bord cu sprijinul altor pasageri, după ce acesta a încercat să pătrundă în cabina de pilotaj.

Pasagerul recalcitrant a lovit în mod repetat ușa cabinei în timp ce încerca să forțeze pătrunderea în interiorul acesteia. Potrivit martorilor oculari, bărbatul a început să țipe și a devenit agresiv când i s-a refuzat intrarea în carlingă.

Câțiva pasageri cu gândire rapidă și personalul de bord l-au pus rapid pe bărbat la podea, unde a fost imobilizat până când zborul a aterizat, a declarat un martor pentru NBC New York, citat de ziarul britanic Mirror.

Un membru al personalului de bord a fost lovit în față în timpul imobilizării bărbatului, starea sa actuală fiind necunoscută, potrivit poliției americane. Martorii oculari au fost amuzați de comportamentul pasagerului recalcitrant, care susținea că nu a consumat alcool.

Zborul a reușit să aterizeze cu succes, „fără incidente”, pe aeroportul JFK la ora 20:30, potrivit Administrației Federale a Aviației Americane, după ce membrii personalului și pasagerii l-au imobilizat pe bărbatul care a creat probleme în timpul zborului.

Polițiștii Autorității Portuare au fost chemați în aeronavă la Poarta nr. 9 a Terminalului nr. 7, iar suspectul a fost arestat în urma acțiunilor sale, apoi dus la spital pentru a fi evaluat, potrivit autorităților care erau preocupate de comportamentul său imprevizibil. Nu este clar încă dacă bărbatul se va confrunta cu vreo acuzație. În orice caz, FBI a deschis o anchetă cu privire la incident.

Acest pasager recalcitrant în timpul zborului vine la doar câteva zile după ce o însoțitoare de bord a companiei American Airlines a fost transportată la spital în urma unei altercații cu un alt pasager furios, în timpul unui zbor din 13 noiembrie, efectuat pe ruta Chicago – San Francisco.

În timp ce aeronava era pe cale să înceapă manevra de coborâre pentru a ateriza, o femeie cu un  copil în brațe s-a ridicat în picioare și a refuzat să se așeze, în ciuda multiplelor solicitări din partea membrilor personalului de bord.

Ceilalți pasageri au surprins întâmplarea cu ajutorul telefoanelor, incidentul devenind viral pe Twitter, în timp ce un al doilea membru al personalului de bord a fost văzut grăbindu-se pe culoar, în încercarea de a opri disputa.

Femeia furioasă a fost văzută cum îl împingea pe însoțitorul de bord și a fost auzită strigând: „Te omor”, potrivit unui martor ocular.

Poliția a reținut-o pe femeia furioasă imediat ce zborul United 476 a aterizat. Aceasta a fost arestată de departamentul de poliție din Chicago. FBI a confirmat că o anchetă este în curs de desfășurare și în acest caz.

Trimite acest articol și prietenilor tăi