joi, 29 februarie 2024
Informația fără granițe


Pasager mort în timpul zborului cu avionul. „Oroare absolută, toată lumea a țipat!”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 12 februarie 2024 Etichete: , , , ,

Un tragic incident a avut loc la bordul unui avion al companiei Lufthansa care zbura de la Bangkok la München, unde un pasager în vârstă de 63 de ani a murit după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid imediat după decolare.

Avionul a fost nevoit să revină pe aeroportul din Bangkok după decesul pasagerului. Sursă foto: blick.ch.

Decesul, confirmat de compania aeriană, a stârnit controverse și critici din partea pasagerilor, în special a unei pasagere care este profesionistă în domeniul îngrijirilor medicale și care a făcut acuzații grave la adresa echipajului de zbor, informează publicația elvețiană Blick, care titrează „Oroare absolută, toată lumea a țipat”, citând o persoană aflată la bord.

Pasagera, o femeie de 55 de ani care lucrează ca asistentă medicală în Zürich, Elveția, a observat starea precară a bărbatului încă de la îmbarcare.

Ea a descris că bărbatul, un cetățean german, suferea de transpirații reci, respirație accelerată și părea apatic. Conform declarațiilor făcute de femeie, starea bărbatului era atât de gravă încât acesta a vomitat sânge într-un sac înainte de decolare.

În ciuda acestor semne alarmante, zborul a decolat cu el la bord

Critica principală adusă de această pasageră se îndreaptă către decizia echipajului de a permite bărbatului să călătorească, chiar și după ce a fost evident că se simte extrem de rău.

Ea a relatat că, după ce a intervenit, un tânăr de 30 de ani, care s-a prezentat ca medic, a fost solicitat să verifice pulsul bărbatului. În ciuda acestui control sumar, decizia a fost să se continue zborul, oferindu-i bărbatului doar ceai de mușețel, chiar dacă acesta continua să vomite sânge.

Situația s-a agravat rapid după decolare, bărbatul eliminând cantități mari de sânge, ceea ce a provocat panică printre pasageri.

Echipajul a încercat să îl reanimeze, dar, după aproximativ o jumătate de oră, au fost nevoiți să accepte că bărbatul a decedat.

Anunțul decesului a fost făcut de căpitanul avionului prin sistemul de adresare publică, iar corpul neînsuflețit a fost mutat în bucătăria avionului. În urma acestui tragic incident, avionul s-a întors la Bangkok.

Lufthansa a confirmat decesul pasagerului, dar nu a oferit detalii suplimentare despre circumstanțele incidentului.

Acest caz a stârnit întrebări serioase despre procedurile de urgență ale companiilor aeriene și deciziile echipajului în situații medicale critice la bord.