sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Pasageră moartă în timpul zborului cu avionul. O femeie condamnă membrii echipajul: „Nu au intervenit cum se cuvine!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 2 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Pe data de 29 septembrie, pe un zbor cu destinația Sydney a avut loc o tragedie. O femeie în vârstă de 60 de ani a decedat pe parcursul călătoriei, iar acum, un martor vine cu acuzații grave la adresa echipajului.

Pasagera a fost descoperită inconștientă, la jumătatea zborului între Doha (Qatar) și Sydney (Australia), care era de 14 ore.

Echipajul a încercat să o resusciteze aplicând manevre de rianimare cardiopolmonare și folosind un defibrilator.

Un reprezentant al companiei aeriene a declarat că, în pofida eforturilor, nu au reușit să o readucă la viață și și-a exprimat condoleanțele față de familia îndurerată.

Cu toate acestea, o pasageră numită Francesca, care se afla la bord și a fost martoră la întreaga scenă, susține altceva. Ea povestește că, la început, a alertat echipajul atunci când a auzit un „zgomot ciudat” provenind de la femeia respectivă.

- Continuarea după publicitate -

După ce însoțitorii de bord au venit și au încercat să o trezească folosind o mască de oxigen, i-au informat pe pasageri că totul era în ordine, deși femeia nu părea să respire.

Francesca menționează că a fost nevoie de aproape 20 de minute pentru ca echipajul să înceapă manevrele de resuscitare și să folosească defibrilatorul.

„Cred că la acel moment era deja prea târziu,” afirmă pasagera, adăugând: „De ce nu au intervenit cu o jumătate de oră mai devreme?”. Martora susține că abia ulterior s-a cerut asistența unui medic sau asistent medical de la bord.

În cele din urmă, corpul femeii a fost mutat în spatele avionului și acoperit cu o pânză. La aterizarea în Sydney, au fost așteptați de paramedici și poliție.

Francesca a declarat că nimeni nu a intervievat-o și a decis să împărtășească întreaga poveste presei, considerând că familia femeii ar trebui să știe adevărul despre ceea ce s-a întâmplat.

- Continuarea după publicitate -

Ea crede, de asemenea, că situația ar fi putut fi gestionată mult mai bine de către echipaj, reproșând faptul că victima „a fost lăsată acolo fără să se intervină în mod adecvat”.

Momentan, se așteaptă ca reprezentanții companiei aeriene să vină cu mai multe detalii legate de incident și de acuzațiile aduse.

DISTRIBUIE