luni, 6 februarie 2023
Informația fără granițe


O pasageră a născut în timpul unui zbor cu avionul spre Dubai. A aterizat cu un călător în plus

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 25 ianuarie 2023 Etichete: , , , , , , , ,

Fericitul eveniment s-a petrecut în noaptea de 18 spre 19 ianuarie 2023 la bordul unei aeronave a companiei Emirates care efectua a zborului EK 319 de la Tokyo, Japonia, spre cel mai mare oraș din Emiratele Arabe Unite, Dubai.

Potrivit CNN, unei pasagere i s-a rupt apa în timpul zborului și a fost nevoită să aducă pe lume copilul chiar în cabina aeronavei, cu ajutorul însoțitorilor de bord.

Era în jur de miezul nopții când femeia a intrat în travaliu, iar echipajul de la bordul avionului, care are pregătire pentru a gestiona astfel de situații de natură medicală, a început să-i acorde asistență.

În ciuda urgenței medicale petrecute în timpul zborului însă, avionul nu a deviat de la curs și a aterizat la destinație conform programului de zbor, mai precizează CNN.

Reprezentanții companiei aeriene Emirates au declarat pentru sursa citată că femeia și bebelușul ei „se aflau în stare bună de sănătate la sosirea în Dubai și au fost întâmpinați de personalul medical de pe aeroport.”

Nașterile la bordul avionului sunt relativ rare, dar în ultimele luni acestea nu au fost puține. Chiar și în rândul conaționalilor noștri a avut loc un astfel de eveniment în penultima zi a anului trecut când, o româncă ce călătorea de la Londra spre București, a născut în timpul zborului.

În acest caz însă, piloții au decis să devieze de la traseu și au efectuat o aterizare de urgență în altă țară pentru a oferi posibilitatea proaspetei mămici să primească îngrijiri medicale cât mai repede.

Mai multe detalii despre acest episod în articolul de mai jos: