luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Pasiunea unei românce din Marea Britanie s-a transformat într-o afacere. „N-am fost niciodată mai fericită!”

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 25 mai 2022 Etichete: , , , , ,

Cristina Wood, o tânără româncă stabilită în orașul scoțian Jedburgh (Scottish Borders), a renunțat la o carieră de vârf în domeniul petrolier și s-a dedicat trup și suflet noii sale pasiuni, aceea de producător de pâine de casă, astfel încât a pus totul în joc și a deschis o cafenea-brutărie, iar acum este mai fericită ca niciodată, relatează METRO.uk.

Sursa foto: METRO.co.uk

- Continuarea după publicitate -

La fel ca pe multe alte mame de copii din întreaga lume, izolarea impusă în timpul pandemiei a obligat-o pe Cristina să-și prepare pâinea cea de toate zilele în propria sa bucătărie, schimbându-i în mod evident prioritățile. Spre deosebire de majoritatea celorlalte mame de pe mapamond, Cristina a decis să transforme acea bucurie simplă într-o carieră de succes.

În plus, românca mărturisește că nu a fost niciodată mai fericită – iar faptul de a reuși să-și facă propria pâine i-a dat o nouă viață. Mamă a unui copil, Cristina a crescut în România, țară unde bunica ei pregătea aluatul și cocea pâinea în cuptoare construite în aer liber. Aceste amintiri, probabil, au inspirat-o îndeajuns cât să-și schimbe cariera.

Crăciunul anului 2020 nu a fost numai sărbătoarea magică ce ne încântă în fiecare iarnă, ci a reprezentat momentul de cotitură în care Cristina și-a dat seama că nu mai vrea să-și dedice viața carierei din industria petrolului și a decis să renunțe.

- Continuarea după publicitate -

Tot atunci, părinții ei din România au venit în vizită și întreaga familie s-a bucurat de o sesiune de panificație ce a durat nu mai puțin de 24 de ore, în care totul a fost făcut manual. Cristina povestește: „Nu-mi ajungeau orele în ziua aceea, am copt fără oprire 24 de ore în micuța mea bucătărie. Nu aveam mixer, așa că aluatul a fost frământat manual. Mirosul din locuință, de la coptul pâinii în casă, a fost minunat”.

Cristina și-a dat seama că ar putea face o carieră din asta, atunci când patronii magazinului de măcelărie Briggsy’s i-au cerut o aprovizionare săptămânală. Ceea ce însemna coacerea pâinilor peste noapte și furnizarea de câteva pâini pe săptămână. Rețelele de socializare au dat un impuls considerabil vânzării produselor sale, utilizatorii fiind impresionați de abordarea ei plină de imaginație.

Sursa foto: METRO.co.uk

În timpul restricțiilor dure din timpul pandemiei, Cristina a experimentat diferite rețete ce-i veneau în gând, iar când i s-a permis să socializeze în aer liber prietenii săi au fost de-a dreptul uimiți de rezultatele pasiunii ei de a face pâine.

Cristina își amintește de vechiul său job: „Munceam prostește ore la rând, cu greu mă opream să mă bucur de viață. Obișnuiam să-mi iubesc meseria, dar inima mea nu mai era deloc în ea. Panificația m-a făcut cu adevărat fericită”.

- Continuarea după publicitate -

Recent, după luni de muncă susținută, Cristina a deschis „Naked Sourdough Bakery & Café” în Jedburgh, o combinație originală de brutărie și cafenea, cu oameni așezați la coadă la ușa magazinului așteptând delicioasele ei creații: pâine aromată cu brânză brie și merișoare, cu susan negru, fistic și cărbune sau cu ceapă caramelizată și cașcaval.

Încă de la începutul restricțiilor din pandemie, Andreea, sora Cristinei care locuiește în Germania, i-a destăinuit câteva ingrediente ale brutarilor germani pentru a încerca să le introducă în aluat.

Viața Cristinei se află acum la mare distanță de slujba ei anterioară, manager de client pentru o companie de petrol și gaze din Aberdeen, unde a lucrat imediat după ce și-a întâlnit soțul. La vechiul său loc de muncă s-a bucurat de numeroase satisfacții profesionale, călătorii internaționale și flexibilitatea de a lucra de acasă dar, în cele din urmă, acest entuziasm s-a epuizat puțin câte puțin.

Și acum, conaționala noastră lucrează multe ore, fiind nevoită să se trezească dis-de-dimineață pentru a începe prepararea pâinilor. Dar îi place atât de mult să facă acest lucru, încât nu o deranjează deloc acest program matinal.

Sursa foto: METRO.co.uk

- Continuarea după publicitate -

De fapt, pasiunea Cristinei pentru pâine este atât de puternică, încât ea chiar vorbește cu pâinile ei. „Nu spun nimic în acest moment, dar să sperăm că vor învăța câteva cuvinte”.

Familia sa, care trăiește împrăștiată în toată Europa, i-a oferit diverse surse de inspirație pentru alte experimente de panificație, inclusiv „croissante”.

Cristina mărturisește: „Mă trezesc la ora 2.00 dimineața, dar când scot pâinile din cuptor sunt foarte fericită. Au fost momente în viața mea când am avut nevoie să mă ciupesc pentru că nu mi se părea real, și acesta a fost unul dintre ele. Mă simt copleșită și incredibil de recunoscătoare că se întâmplă acest lucru, mi se pare atât de ireal, încât nici măcar nu mă pot exprima în cuvinte. Acesta este copilașul meu și sentimentul de bucurie pentru ceea ce fac este senzația cea mai bună din lume. Sunt foarte pasionată de panificație și de ceea ce ofer în cafenea, și sper că oamenii vor continua să se bucure de creațiile mele”.