miercuri, 29 mai 2024
Informația fără granițe


Pasiunea unui român din străinătate pentru țara care îl găzduiește: „Aici oamenii au poftă de viață”

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Prima pagină - joi, 28 martie 2024 Etichete: ,

Un cetățean român a devenit viral pe rețelele sociale după ce a împărtășit povestea personală legată de decizia sa de a-și lăsa țara natală pentru a obține cetățenia mexicană. Evenimentul, care a captat atenția internauților, subliniază aprecierea profundă a acestuia pentru cultura și gastronomia mexicană.

Rezident de mai mulți ani în Ciudad de México, după ce s-a mutat din România împreună cu familia sa, românul și-a exprimat admirația față de modul în care mexicanii înfruntă viața, relatează info7.mx:

„Aici oamenii chiar știu cum să trăiască. Chiar dacă au doar două tortillas de mâncat pe zi, nu se plâng, ci, dimpotrivă, au poftă de viață”, a mărturisit el într-un videoclip care a devenit rapid popular.

Pasionat de bucătăria locală, a enumerat câteva dintre felurile sale preferate de mâncare, precum chile en nogada, cochinita pibil, quesadillas, esquites, tinga de pollo și tacos al pastor, menționând că îi este dificil să aleagă un singur preparat favorit, preferințele sale variind în funcție de sezon.

În plus, românul a vorbit despre conexiunea sa cu cultura mexicană, remarcând în special piața locală și modul amical în care este întâmpinat:

„Îmi place când merg la piață și toate vânzătoarele mă strigă ‘guerito’ (expresie afectuoasă folosită pentru a se referi la o persoană cu pielea deschisă la culoare – n.r.), acest mod de abordare, de interacțiune între oameni este minunat pentru mine.”

Aprecierile sale pentru Mexic nu se limitează doar la gastronomie și interacțiuni sociale. El a evidențiat și impactul culturii mexicane asupra sa, mai ales prin prisma producțiilor de televiziune.

„Am crescut urmărind diverse telenovele. Cea mai cunoscută pentru români este Thalía, apoi ‘María del Barrio’, ‘María Mercedes’ și ‘Marimar’”, a adăugat el, reflectând asupra influenței culturii mexicane asupra vieții sale încă din copilărie.

@extranjerosxelmundo Rumano Ama México 🙏🏼😌🇷🇴🇲🇽 #rumanoenmexico #extranjerosenmexico #extranjeros #extranjerosxelmundo #extranjerosporelmundo ♬ original sound – Extranjeros X el MundO

Acest transfer cultural și personal subliniază legăturile profunde care se pot forma între indivizi și noile lor cămine, demonstrând cum povestea unui emigrant poate încuraja înțelegerea și aprecierea interculturală.