joi, 1 decembrie 2022
Informația fără granițe


Patru morți și peste 50 de răniți la protestele din SUA. Steagul României fluturat de un protestatar

Scris de: Daniela Stoica , înv Fără categorie - joi, 7 ianuarie 2021

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate miercuri, 6 ianuarie, la Washington, unde manifestanţi pro-Trump au reuşit să intre în clădirea Congresului Statelor Unite, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, transmite Reuters citată de Agerpres.

O femeie a fost împuşcată mortal de poliţia Capitoliului, iar celelalte trei persoane au murit din cauza unor urgenţe medicale.

Şeful poliţiei din Washington DC a mai precizat într-o conferință de presă că cel puţin 14 ofiţeri de poliţie au fost răniţi, dintre care doi grav, în confruntările cu manifestanţii. Unul dintre aceşti ofiţeri a fost scos din cordonul de securitate de către demonstranţi, după care a fost atacat brutal de aceştia.

Un participant la manifestații a fost surprins de camerele NBC News fluturând un tricolor găurit în centru, simbol al Revoluției Române din 1989, scrie Adevărul.

Congresul american trebuia să confirme rezultatul alegerilor miercuri, iar Joe Biden să fie inaugurat ca preşedinte pe 20 ianuarie. Doar că evenimentele au degenerat în ceea ce este o premieră pentru democrația americană.

 

Preşedintele în exerciţiu, Donald J. Trump a contestat rezultatele din mai multe state, reclamând fraude, dar nu a avut câştig de cauză în justiţie. 60 de contestaţii i-au fost respinse.

Trimite acest articol și prietenilor tăi