marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


Patru români au intrat în Germania cu teste COVID false. Denunțați pentru fals în documente

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 1 mai 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Patru cetățeni români au fost denunțați la data de 28 aprilie 2021 la Parchetul din Passau, o localitate din landul german Bavaria situată la granița cu Austria, după ce au intrat în Germania folosind teste COVID false.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției din Bavaria, cei patru români călătoreau în după-amiaza zilei de miercuri pe autostrada A3, în direcția Regensburg, la bordul unui autovehicul înmatriculat în țara noastră.

Opriți de poliția de frontieră din Passau pentru un control, conaționalii noștri au prezentat documentele de identitate și testele RT-PCR COVID cu rezultat negativ, așa cum prevede legea germană.

Polițiștii au descoperit imediat însă că rezultatele erau false, deoarece codul QR imprimat pe toate cele patru teste era același și conținea datele unei alte persoane care nu călătorea cu ei în mașină.

Testele au fost astfel confiscate, iar cei patru cetățeni români – două femei de 21, respectiv 24 de ani și doi bărbați de 33 și 41 de ani – au fost denunțați la Parchetul din Passau pentru fals în documente.

Agenții de poliție au descoperit de asemenea și un spray paralizant în posesia bărbatului de 41 de ani, acesta fiind deținut în mod ilegal.

După terminarea investigațiilor, cetățenii români au fost eliberați, putând astfel să-și continue călătoria.