duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


Patru români condamnați în UK la peste 71 de ani de închisoare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 13 mai 2021 Etichete: , ,

Patru cetățeni români din Marea Britanie au primit condamnări cu închisoarea care se ridică la un total de peste 71 de ani după ce un tribunal din Londra a constatat că au violat o femeie timp de 90 de minute.

Victima fusese luată prin înșelăciune dintr-un club din cartierul Ealing, în Londra, și dusă la locuința unuia dintre ei unde a trecut prin chinuri groaznice.

Potrivit publicației britanice Evening Standard, era seara zilei de 12 august 2017 când cei patru indivizi se aflau într-un club de noapte din cartierul londonez menționat mai sus.

Unul dintre români a fost înregistrat pe camerele de supraveghere video din club în timp ce încerca să abordeze mai multe femei până când, într-un final, a început să danseze cu una singură și să-i ofere de băut.

Conform reconstituirii făcute la procesul împotriva celor patru români, femeia a decis la un moment dat să plece acasă și a vrut să cheme un taxi, dar nu mai avea baterie la telefon.

Lupu s-a oferit atunci să o ajute, iar următorul lucru pe care femeia și-l amintește este că se afla pe bancheta din spate a unei mașini împreună cu patru bărbați, care au dus-o într-o locuință din orașul Northolt, la vest de capitala britanică.

Odată ajunși acolo, cei patru indivizi au violat-o pe femeie fără milă timp de 90 de minute, apoi i-au înapoiat hainele și au chemat un taxi să o ducă acasă.

Victima, în schimb, s-a dus direct la spital pentru a primi îngrijiri medicale și de acolo a alertat forțele de ordine. Polițiștii au deschis o anchetă și, cu ajutorul imaginilor de pe camerele de supraveghere video din localul în care femeia a fost luată și din apropierea acestuia, au reușit să-i identifice pe infractori.

Este vorba despre: Octavian Lupu (cel care a abordat victima), 31 de ani și domiciliat în Coldharbour Lane, Hayes; Dmitri Ceban, 28 de ani și domiciliat în Princes Park, Hayes; Andrei Rotaru, 25 de ani, domiciliat în Clun Road, Littlehampton; Alexandru Cimbir, 40 de ani, care locuiește în Rabournmead Drive, Northolt, unde s-au petrecut faptele.

De la stânga la dreapta: Octavian Lupu, Dmitri Ceban, Andrei Rotaru și Alexandru Cimbir. Foto: The Sun

Cei patru români au negat acuzațiile și au venit cu diferite versiuni în legătură cu cele întâmplate în acea seară. Detectiva Angie Meadows, care a lucrat la anchetă, a declarat însă că de-a lungul carierei sale, acela a fost „unul dintre cele mai brutale atacuri” cu care s-a confruntat.

„Sper ca închiderea cazului să-i ofere victimei puțină liniște care să-i permită să meargă mai departe cu viața ei. A dat dovadă de foarte mult curaj în a-și înfrunta atacatorii și a face față investigațiilor”, a declarat Meadows.

În urma procesului împotriva celor patru români, judecătorul a decis să-i condamne pe fiecare dintre ei după cum urmează: Octavian Lupu – 20 de ani de închisoare; Andrei Rotaru – 17 ani; Alexandru Cimbir – 18 ani și 6 luni; Dmitri Ceban – 16 ani de închisoare.