fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Peste 10.000 de cazuri noi de COVID în România. Guvernul adoptă restricții la nivelul întregii țări

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 6 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

România a înregistrat 10.260 de cazuri noi de Covid în ultimele 24 de ore, fiind pentru prima dată când se depășește pragul de 10.000 de infectări zilnice în țara noastră. 123 de decese au fost raportate, iar 1001 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Au fost prelucrate 38.627 de teste, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Guvernul a adoptat joi seara o hotărâre şi o ordonanţă de urgenţă care prevăd noi măsuri la nivel naţional pentru limitarea răspândirii cazurilor de COVID-19 şi care urmează să intre în vigoare de luni, pentru o perioadă de 30 de zile, a declarat, vineri, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Interdicția de a circula în intervalul 23.00 – 05.00, cu excepția deplasărilor la serviciu și pentru asistență medicală, interzicerea desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri, suspendarea piețelor închise, trecerea învățământului în online, sunt câteva dintre deciziile luate.

Masca de protecţie sanitară trebuie purtată şi în spaţiile deschise, indiferent de incidenţa COVID-19, iar magazinele se vor închide la ora 21.00.

„Ieri au fost adoptate la Guvern un proiect de hotărâre de Guvern şi un proiect de ordonanţă de urgenţă. Bineînţeles, sub rezerva observaţiilor care urmează să vină de la Consiliul Legislativ, dacă vor fi observaţii, dacă nu, atunci ele vor intra în vigoare începând cu ziua de luni. La finalul celor 30 de zile urmează să se facă o nouă evaluare şi, bineînţeles, să fie adaptate măsurile în baza rezultatelor pe care le vom avea”, a informat Arafat.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi