sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Peste 200 de români testați pentru coronavirus într-un orășel din Germania. Anterior au fost înregistrate 28 de cazuri în comunitatea românească

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 5 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Peste 200 de români din Wesselburen, un orășel din landul Schleswig-Holstein, au făcut în mod voluntar testul pentru depistarea virusului Sars-coV-2, după ce au fost înregistrate 28 de cazuri de infecție în comunitatea românească, informează berlin.de.

Micul oraș Wesselburen (districtul Dithmarschen) este deosebit de grav afectat de coronavirus, scrie sursa citată. 215 rezidenți români și 94 de elevi și profesori de la școala primară locală s-au testat în mod voluntar joi, 1 octombrie. Până în prezent, există opt teste cu rezultat pozitiv, după cum a anunțat duminică un purtător de cuvânt al districtului. Rezultatele testelor de laborator se vor primi treptat

Un număr de 3.400 de persoane locuiesc în Wesselburen, dintre care aproximativ 500 sunt români. Recent, în micul orășel german au existat 28 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în comunitatea românească. Autoritățile au reacționat cu măsuri și restricții de limitare a răspândirii virusului. Printre altele, terenul de sport, locurile de joacă și biblioteca sunt închise până pe 11 octombrie și centrul de zi parohial până pe 9 octombrie.

„Cele 309 de teste ne vor oferi posibilitatea de a evalua situația epidemiologică actuală din Wesselburen”, a declarat Stefan Mohrdieck, administratorul districtului Dithmarsch.

Orașul este situat la aproximativ 25 de kilometri sud-est de stațiunea maritimă St. Peter-Ording.

DISTRIBUIE