miercuri, 4 octombrie 2023
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră: Informare privind intrarea în Ungaria prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - sâmbătă, 25 aprilie 2020 Etichete: , , , , , ,

Poliția de Frontieră Română anunță, printr-un comunicat de presă remis redacției noastre, că în urma înțelegerilor bilaterale dintre autoritățile de frontieră române și ungare pentru fluidizarea traficului de persoane între cele două țări, începând cu 24 aprilie autoritățile maghiare permit cetățenilor Uniunii Europene intrarea în Ungaria, în scopul intrării / tranzitării propriului teritoriu, în următoarele condiții:

  • persoana efectuează un interviu medical la frontieră și nu prezintă simptome de infectare cu virusul COVID-19;
  • îndeplinește condițiile de intrare prevăzute în Codul Frontierelor Schengen;
  • poate face dovada cu documente, că îi este asigurată intrarea în țara de destinație.

„Formalitățile de frontieră se derulează prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 11.00-23.00 (ora României)”, precizează instituția.

„Reamintim că, autorităţile de frontieră din România şi Ungaria au decis să se permită deplasarea lucrătorilor transfrontalieri având cetățenia română sau ungară, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea, conform Ordonanței Militare nr. 8 din 09.04.2020”, se mai relatează în comunicat.

Potrivit PFR, lucrătorii transfrontalieri nu sunt supuși măsurilor de izolare la domiciliu sau carantinare dacă la intrarea în România din Ungaria nu prezintă simptome asociate cu COVID-19. Prin lucrător transfrontalier se înțelege persoana care face dovada că locuiește și lucrează într-o rază de 30 km de o parte sau de alta a frontierei de stat româno-ungare, calculată de la cel mai apropiat punct de trecere a frontierei deschis traficului de persoane, și care se reîntoarce la locuință cel puțin o dată pe săptămână.

DISTRIBUIE