duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră Română: 52 de persoane intenționau să treacă ilegal granița pe la Nădlac II

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 21 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat în dimineața zilei de luni, 21 septembrie, 52 de cetăţeni sirieni și palestinieni care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un camion şi o autoutilitară. Şoferii mijloacelor de transport sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, se arată într-un comunicat al PFR sosit pe adresa redacției noastre.

Migranții intenționau să ajungă în Germania

În dimineața zilei de luni, 21 septembrie, în jurul orei 04:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 57 ani. Şoferul conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor şi semiremorcă, înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta România – Germania.

Agenții au descoperit în interiorul automarfarului, ascunși în compartimentul marfă, 28 de cetăţeni străini, cetățeni din Siria şi Palestina. Printre aceștia se aflau şi 3 minori cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani.

Tot azi dimineaţă, în acelaşi punct de frontieră, s-a înregistrat un caz similar

Un alt cetăţean turc, în vârstă de 44 ani, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de ieşire din ţară, conducând o autoutilitară, înmatriculată în Turcia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role textile pe ruta Turcia – Germania, la fel ca în cazul precedent.

În interiorul autoutilitarei au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, 24 de cetăţeni străini, toți bărbați cu vârste cuprinse între 18 şi 48 ani.

Cetăţenii străini depistaţi ascunşi în cele două mijloace de transport au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera pentru a ajunge în ţări din vestul Europei. Ei sunt cercetați acum cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat, iar șoferii turci pentru trafic de migranți.

Poliția de Frontieră Română: 52 de persoane intenționau să treacă ilegal granița pe la Nădlac II