duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră: Artere speciale cu ocazia Sărbătorilor de Paște la Nădlac, Borş, Petea și aeroportul din București

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Informații utile Știri - sâmbătă, 16 aprilie 2022 Etichete: , , , ,

Poliția de Frontieră Română vine în sprijinul persoanelor vulnerabile care tranzitează punctele de trecere a frontierei în această perioadă, prin crearea unor artere speciale destinate femeilor însărcinate, persoanelor cu dizabilități, părinților/tutorilor cu copii mici şi vârstnicilor.

Aceste benzi speciale, semnalizate corespunzător, au fost deschise în punctele de trecere a frontierei Aeroport Henri Coandă, Nădlac, Borş şi Petea.
Măsura este menită să ajute la fluidizarea traficului de călători care, în mod tradiţional, se intensifică în perioada sărbătorilor pascale.

Se recomandă:

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pregătirea din timp a documentelor de călătorie pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cu celeritate, precum şi verificarea şi pregătirea documentelor necesare minorilor la ieşirea din ţară, în vederea scurtării timpului de control.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de aşteptare este actualizat, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.