fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră Română: „În ultimele ore au intrat în ţară 2.500 persoane şi peste 700 de autovehicule”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 18 martie 2020 Etichete: , , , ,

„În această noapte, în jurul orei 2.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II a sosit un convoi format din sute de mijloace de transport, în care se aflau cetățeni români și străini. Menționăm că în ultimele ore au fost efectuate formalitățile de intrare în ţară pentru 2.500 persoane şi aproximativ 700 de autovehicule”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției noastre de către Poliția de Frontieră Română.

Conform celor relatate de PFR, după efectuarea controlului specific la intrarea în țară, cetățenii români au fost preluați de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică pentru completarea declarației pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

„După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile au fost preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare”, se mai arată în comunicat.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, estima aseară în timpul unei intervenții telefonice la postul de televiziune Digi24 că în jur de 6.000 de cetățeni români din străinătate au rămas blocați ieri la granița dintre Austria și Ungaria după ce autoritățile ungare au închis frontierele pentru cetățenii străini.

„La momentul la care am discutat cu omologul meu erau deja peste 3.500 de persoane. Probabil că în acest moment sunt mult mai multe, din estimările pe care le-am aflat pot să fie în jur de vreo 6.000 de persoane, poate undeva mai puțin, dar sunt în jur de 830 de autovehicule, mașini personale sau mașini ceva mai mari care așteaptă tranzitul prin Ungaria”, a spus Aurescu.

Efectivele destinate controalelor pe sensul de intrare în țară de la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II au fost triplate, fiind implicați circa 50 de polițiști de frontieră și deschise 10 artere de control.

„Menţionăm că, încă de la apariţia şi răspândirea COVID-19 în statele din Uniunii Europene, Poliţia de Frontieră Română a luat gradual mai multe măsuri pentru întărirea dispozitivelor de supraveghere şi control a trecerii frontierei, în special la punctele de frontieră, cât şi în zonele adiacente acestora”, transmite PFR.

„În prezent punctele de trecere a frontierei se fac verificări sistematice pentru toate persoanele care se prezinta la intrarea în ţara, care au ca scop identificarea la controlul de frontiera a persoanelor, cetăţeni români sau straini, care sosesc în tara, avand ca zona de plecare sau tranzit ţări sau zone de risc, precum şi state unde sunt confirmate cel putin 500 cazuri de infectie cu Covid19.

Persoanele identificate sunt îndrumate de poliţistul de frontieră catre personalul Directiei de Sănătate Publică din punctele de trecere a frontierei pentru completarea chestionarelor de natura medicala si luarea altor masuri specifice cu caracter medical autoizolare la domiciliu sau carantinare”, a mai precizat instituția.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi