duminică, 29 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră: Traficul de automarfare restricţionat pe teritoriul Ungariei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 31 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , , , ,

Circulaţia vehiculelor de transport marfă va fi restricționată pe teritoriul Ungariei începând din această seară pentru următoarele 24 de ore, informează Poliția de Frontieră Română (PFR) printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

„Ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţile maghiare cu privire la circulaţia vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei, începând din această seară 31.10.2020 ora 23.00 (ora României) până mâine 01.11.2020 ora 23.00 (ora României), ca în fiecare week-end, pe teritoriul statului vecin va fi restricţionată circulaţia tuturor automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone”, se precizează în comunicat.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Conform legislației în vigoare din Ungaria, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate până la încheierea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice. Polițiștii de frontieră români şi unguri efectuează controlul comun în aceste ore la ieșirea din România, respectiv la intrare în Ungaria.

„Precizăm faptul că în intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se derulează în condiţii normale fără să fie afectat de aceste restricții”, mai transmite PFR.

„Conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea menţine un contact permanent cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea stabilirii măsurilor comune necesare asigurării unui control operativ pentru acest tip de mijloace de transport (ex. suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, suplimentarea arterelor de control, redirecţionarea TIR-urilor spre toate punctele de frontiera de la graniţa comună etc.)”, se mai arată în comunicat.

Polițiștii de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise transportului de mărfuri, astfel încât la ridicarea restricţiilor să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea