luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Povestea de succes a unui român din Germania: „Când am ajuns aici aveam numai 90 de euro în buzunar”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - joi, 22 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Milioane de români au ales în ultimii zeci de ani să-și părăsească țara și să se stabilească în străinătate unde, cu multă muncă, sacrificii și cu determinare, mulți dintre ei au reușit să își deschidă propriile afaceri. Un exemplu este și Euzebiu Ioan Danci, care s-a stabilit împreună cu soția în Germania, în iarna anului 2010 și astăzi este consilier financiar independent la Rothenburg, unde deține un birou chiar în centrul vechi al orașului, pe strada Rödergasse, la numărul 20.

Într-un interviu acordat publicației BlickLokal Euzebiu el își spune povestea și în același timp evaluează pe scurt situația economică generată de pandemia de coronavirus.

- Continuarea după publicitate -

Euzebiu Danci are 32 de ani și este căsătorit cu Andreea. Cei doi au împreună cu băiețel născut cu patru luni în urmă, pe nume Edward-Ayan, numit de Euzebiu „micul nostru prinț.”

Familia Danci a ajuns în Germania la sfârșitul anului 2010, tinerii români aveau vise și speranțe mari pentru noua viață pe care o începeau departe de țară, dar în rest nimic altceva. După ce au plătit biletele de drum, în buzunar mai aveau doar 90 de euro. Din fericire, Euzebiu a găsit repede de lucru: „Când am ajuns la Rothenburg am început de jos, prima mea slujbă a fost în gastronomie și anume la Burger King, apoi am lucrat la Electrolux, până mi-am deschis propria afacere. Încă de la început m-am îndrăgostit de acest oraș”, mărturisește Euzebiu.

În anul 2015 totul avea să se schimbe pentru tânărul român

- Continuarea după publicitate -

„În 2015 am întâlnit un manager din cadrul Deutsche Vermögensberatung (Asociația germană de consultanță financiară), un prieten a intermediat contactul cu el la acea vreme și m-a recomandat. La sfârșitul interviului, am primit o invitație de a participa la un stagiu de formare profesională. Acel lucru mi-a schimbat viața. Am înțeles atunci că și eu pot avea o carieră în acest domeniu”, povestește Euzebiu pentru sursa citată.

Primul pas spre o activitate independentă

„Când eram copil visul meu era să ajung să mă îmbrac elegant și să pot ajuta oamenii – spune tânărul român – de aceea, când mi s-a ivit această șansă am știut că trebuie să profit de oportunitate, chiar dacă toată lumea mă considera nebun… Numai soția mea, Andreea, mi-a fost alături și a crezut în mine, a avut certitudinea că va funcționa.”

Faptul că aduce plus valoare și sporește calitatea vieții oamenilor este pentru Euzebiu Danci cea mai mare motivație. El mărturisește că uneori se compară cu un medic de familie: „Pot explica oamenilor de ce este bine să aibă grijă de banii lor și cum să-i folosească corect. Aceasta poate include, de exemplu, economisirea anumitor sume de bani pentru zile negre.”

Serviciile oferite de bărbatul român

- Continuarea după publicitate -

„În principal, îi sfătuiesc pe clienți cu privire la subvențiile guvernamentale, la sistemul bancar sau la cel de asigurări.  Managementul și planificarea banilor sunt, de asemenea, importante – spune bărbatul român. Părerea mea profesională este că oricare dintre noi poate face avere, depinde doar de prioritățile pe care ni le impunem. Eu contribui la stabilirea corectă a priorităților. Acesta este nucleul serviciilor mele.”

Pregătirea și calificarea în domeniu

„Am finalizat cu succes un curs de pregătire de trei ani. De asemenea, am parcurs module de calificare continuă, cu accent pe asigurări, respectiv pe tema investițiilor. În prezent mă aflu în faza finală a unui curs de informare în domeniul imobiliar. Mă bucur că am beneficiat de sprijin din partea Deutsche Vermögensberatung, pentru care lucrez în calitate de partener. Toate calificările sunt recunoscute de Camera de Industrie și Comerț. Nu aș fi putut să realizez toate acestea singur, pentru că nu aveam mijloacele financiare, cursurile sunt foarte scumpe”, admite Euzebiu.

Antreprenorul român lucrează împreună cu alți colegi

„Nu am angajați”, ține să specifice Euzebiu. „În această companie, fiecare are șansa de a fi propriul șef. Cuvântul potrivit în acest caz este partener. În acest moment am doi parteneri direcți care la rândul lor au alți parteneri. În acest moment suntem patru în biroul meu situat în strada Rödergasse 20. Dar încă mai avem spațiu și viziunea mea este să umplem acest birou de parteneri.”

- Continuarea după publicitate -

Din stânga: Andrei-Laurentiu Visan, Paul Simode, Elena Anton, Euzebiu-Ioan Danci și Constantin Cojocariu. Foto: Amos Krilles

Situația economică generată de pandemia de coronavirus

„Știu că unele persoane se simt nesigure și își fac griji. Cu privire la acest subiect nici măcar experții nu împărtășesc aceleași opinii. Cred că trebuie să așteptăm și să vedem ce ne rezervă viitorul.” Pentru cei care doresc să-și asigure economiile consultantul român spune: „Recomand cu siguranță achizițiile în aur. Comparativ cu opțiunile alternative, cum ar fi depozitele sau alte investiții, aurul este cu siguranță cel mai puternic.”

Serviciile de consultanță financiară – un ajutor în fiecare familie

„Cred că toate persoanele ar trebui să aibă un așa zis medic de familie financiar, pentru că toată lumea poate să-și asigure prosperitatea, chiar și cu bani puțini”, este de părere consultantul român.

- Te-ar mai putea interesa -