marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Povestea româncei care a trăit cinci ani de coșmar după ce a plecat cu iubitul ei în Spania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Știri - vineri, 2 iunie 2023 Etichete: , , , ,

Originară din România, Lavinia Duță își împarte acum viața între țara noastră și Galicia, Spania, și este o personalitate remarcabilă, care și-a transformat durerea într-o poveste de putere și reziliență.

Lavinia a avut un început de viață dificil, relatează publicația La Voz de Galicia. În 2005, fiind cea mai mică dintre trei frați și provenind dintr-o familie înstărită, cu puternice convingeri religioase, viața ei a luat o întorsătură dramatică.

S-a îndrăgostit de un băiat mai în vârstă pe care l-a cunoscut pe internet, un român care trăia în Spania. El a abuzat sexual de ea, un episod pe care Lavinia l-a ascuns din rușine și teamă, crezând că nu va mai fi niciodată iubită.

În mod neașteptat, tânăra a luat decizia de a se muta în Spania cu acest băiat, iar următorii cinci ani din viața ei au fost un coșmar. Trăind într-o dependență emoțională severă de acest băiat, a muncit în timp ce el nu făcea nimic, dar o controla constant.

Familia ei a refuzat să mai vorbească cu ea și a trecut aproape un an până când i-au acordat iertarea. După o vreme, Lavinia a reușit să scape de agresorul ei.

Părinții băiatului, care locuiau în România, i-au oferit ajutor când le-a povestit prin ce trecea. Într-un moment de răgaz, ea a fugit și a început o nouă viață în Spania.

În timpul acestei perioade, a locuit în diferite părți ale Spaniei și a ajuns în cele din urmă în Galicia, unde a cântat în orchestre și a fost martoră a mai multor incidente de discriminare și abuz în industria muzicală.

- Continuarea după publicitate -

Cu toate acestea, nimic nu a împiedicat-o să-și construiască un drum în viață. A lucrat într-o varietate de roluri, de la a fi comerciantă și până la a cânta în cluburi de noapte, a pune extensii de păr și în industria textilă.

Astăzi, Lavinia trăiește între Spania și România, căsătorită cu un bărbat din Pontevedra. Și-a recăpătat familia și a început să-și urmeze pasiunile, studiind Administrația Publică, cu scopul de a urma pașii părinților săi și a deveni funcționar public. Își îmbină studiile cu munca și dedică timp pentru a fi cu cei dragi.

În ciuda trecutului ei dureros, conaționala noastră a ales să canalizeze experiențele sale într-o luptă pentru justiție. Ea este acum un apărător al victimelor abuzului și ale discriminării, utilizând propria experiență pentru a sprijini și încuraja alții.

Lavinia Duță. Foto: lavozdegalicia.es.

- Continuarea după publicitate -

Acest fapt a devenit evident în urma unui incident recent, în timpul călătoriei sale cu trenul între localitatea în care locuiește și București.

Lavinia și soțul ei se aflau într-un tren cu destinația București, când un bărbat din apropierea lor a început să țipe amenințări în telefon.

Furios, el declara că se îndreaptă să-și atace fosta parteneră: „Mă duc să o omor, de data asta nu scapă. O ard în casă împreună cu părinții ei”, au fost cuvintele pe care le-a rostit cu voce tare.

Lavinia, care a înregistrat conversația fără ca bărbatul să își dea seama, a alertat personalul trenului și a apelat numărul de urgență 112. Deși poliția a întrebat dacă situația justifică oprirea trenului înainte de destinație, ea a insistat ca trenul să fie oprit pe baza înregistrării pe care o avea.

Agenții de poliție au decis să oprească trenul pentru a confrunta individul. Totuși, intervenția lor a lăsat-o pe conaționala noastră frustrată:

- Continuarea după publicitate -

„Da, poliția a venit, dar doar pentru a-i spune să se comporte frumos. Nimeni nu a cerut înregistrarea, iar acțiunile lui nu au avut consecințe. Cred că acest gen de reacții sunt cele care duc la tragedii ulterioare”, a spus ea.

Lavinia a povestit incidentul într-o postare pe Instagram, unde este cunoscută sub numele de @lavinnia11 și are peste 465.000 de urmăritori.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Lavinia Dutza (@lavinnia11)

- Continuarea după publicitate -

Scopul ei era să aducă în atenție lipsa de sensibilizare față de violența de gen în România. Chiar dacă a primit multe mesaje de susținere, a fost și criticată.

„M-au numit «băgăcioasă», ca și cum asta ar fi o insultă în acest context. Sunt mândră de ceea ce am făcut”, a declarat ea.

Lavinia și-a dedicat, de asemenea, o mare parte din viața sa pentru protejarea și îngrijirea animalelor. A început să adăpostească animale rănite sau abandonate, iar iubirea ei pentru aceste creaturi nevinovate a fost o sursă constantă de bucurie și de refacere pentru ea.

- Continuarea după publicitate -

Pe măsură ce continuă să lupte pentru drepturile victimelor și ale animalelor, Lavinia demonstrează puterea transformării și a speranței. Povestea ei nu este doar una despre supraviețuire, ci și despre cum să transformăm durerea în pasiune și lupta în triumf.

Lavinia Duță este o inspirație pentru toți cei care au suferit și pentru toți cei care speră să aducă schimbări în lume.

DISTRIBUIE