vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Poveste despre o româncă de succes din SUA devenită virală în lume. „M-am gândit că va fi frumos să vadă cum tatăl ei era atât de mândru de ea”

Scris de: Redacția , înv Blog Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - sâmbătă, 24 aprilie 2021 Etichete: , , , , ,

În urmă cu trei ani, Luka Dukich, directorul de marketing din cadrul echipelor de baschet Chicago Bulls și Chicago White Sox din SUA a avut parte de o cursă Uber și o poveste specială din partea șoferului român Dan Ionescu.

Managerul a povestit cu câteva zile în urmă, pe Twitter, despre întâlnirea cu un tată mândru de performanțele fiicei sale în baschet, în timp ce se afla la San Francisco. Inițial cei doi au vorbit despre cum e să fii din Europa de Est, iar apoi au ajuns la subiectul preferat al amândorura, baschetul, unde conaționalul nostru îi spunea că are o fiică în cadrul echipei liceului Miramonte din Orinda, California. Dukich i-a spus: „Probabil e destul de bună” moment în care tatăl Sabrinei s-a întors la el, ridicând un deget în sus, și i-a replicat: „e cea mai bună”.

- Continuarea după publicitate -

Românul nostru i-a povestit ulterior că el se trage din Balcani, unde a fost crescut de niște părinți mândri, iar poporul său a luptat întotdeauna pentru tot ce e mai bun. Clientul a zâmbit, exclamând „fantastic!”, apoi și-au continuat discuția până la destinație, unde Dan Ionescu i-a lăsat o carte de vizită, în caz că va mai avea nevoie de o cursă când se va afla în zonă.

- Continuarea după publicitate -

Anii au trecut, iar Luka Dukich a păstrat cartea de vizită din partea „românului prietenos”, cum l-a numit în postarea sa de pe rețeaua socială, iar când a văzut numele Sabrina Ionescu menționat ca fiind una dintre starurile WBA (asociația de baschet feminin american) din cadrul echipei New York Liberty, a făcut imediat conexiunea cu povestea conaționalului nostru.

„După vreo doi ani am descoperit că avea dreptate 100%. Era cea mai bună!”, a scris managerul american pe Twitter, unde a publicat un tweet și cu poza cărții de vizită, relatând întâmplarea.

În scurt timp a primit și un comentariu din partea Sabrinei care i-a confirmat spusele adăugând: „Da, chiar pare a fi tatăl meu”. Postarea lui Dukich  a devenit virală, ajungând la peste cinci milioane de vizualizări.

- Continuarea după publicitate -

„Când am făcut postarea asta, credeam că va fi doar o poveste amuzantă pentru oamenii din rețeaua mea și m-am gândit că va fi frumos să  vadă cum tatăl ei era atât de mândru de ea chiar și în fața unor necunoscuți”, a declarat Dukich pentru presa americană.

Povestea familiei Ionescu începe în anul 1989 când Dan a emigrat în Statele Unite ale Americii și a cerut azil politic. Sabrina a venit pe lume în anul 1997 împreună cu fratele său geamăn Eddy, care joacă și el baschet.

Sabrina Ionescu. Foto: @sabrina_i

Parcursul nu a fost ușor, dat fiind că părinții, Dan Ionescu și Liliana Blaj, nu reușeau întotdeauna să le asigure copiilor cele 3 mese pe zi. Cu toate acestea, tânăra de origine română a reușit să devină o mare campioană în baschetul feminin din SUA.

Deși în 2020 a început să joace în liga mare, Sabrina a avut un început dificil din cauza unei accidentări. În 2019, tatăl său declara pentru ESPN că poate spune cu tărie că și-a îndeplinit „visul american” pornind ca șofer de taxi și ajungând apoi să dețină propria sa companie de limuzine.

- Continuarea după publicitate -