vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Preşedintele Iohannis: „La mulţi ani românilor de pretutindeni. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - duminică, 30 mai 2021 Etichete: , , ,

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, duminică, 30 mai, un mesaj pentru românii din diaspora, de Ziua Românilor de Pretutindeni, spunând că le mulţumeşte celor care au dat dovadă de solidaritate faţă de cei rămaşi în ţară, relatează Agerpres.

„Sărbătorim în ultima duminică a lunii mai Ziua Românilor de Pretutindeni, o zi specială, dedicată diasporei. Vă purtăm în gând pe toţi cei care sunteţi departe de casă şi de cei dragi şi ştim cât de dificil v-a fost în acest ultim an de grea încercare, în care, din cauza pandemiei, au fost necesare măsuri speciale de protecţie. Vă mulţumesc tuturor pentru responsabilitatea de care aţi dat dovadă şi solidaritatea pe care aţi manifestat-o faţă de cei rămaşi în ţară”, a transmis preşedintele României.

Iohannis a mai amintit că în timpul pandemiei mulţi români din străinătate s-au întors, nu numai cu gândul, în ţara natală, unii revenind temporar sau chiar definitiv acasă. El a mai specificat faptul că vaccinarea oferă posibilitatea de a pune capăt pandemiei.

„Multe alte familii au fost însă despărţite din cauza contextului epidemiologic, dar vaccinarea împotriva COVID-19 ne oferă acum posibilitatea să punem capăt pandemiei şi să ne reluăm toate activităţile în siguranţă, să putem călători din nou pentru a ne reuni cu cei dragi. Depăşirea crizei sanitare ne va permite să ne concentrăm toate eforturile asupra unui obiectiv de o însemnătate fundamentală: construirea României post- pandemice. Beneficiind de fondurile europene care vor facilita investiţii masive în toate domeniile, ţara noastră va intra într-un amplu proces de dezvoltare şi reforme. Avem nevoie de talentul şi competenţa tuturor românilor pentru a clădi împreună o ţară prosperă, care oferă oportunităţi şi şanse reale tuturor, o ţară în care concetăţenii noştri plecaţi peste graniţe să revină cu bucurie”, a mai spus Klaus Iohannis care a urat în încheiere „La mulţi ani” românilor de pretutindeni.