sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Primarul unei localități din România cu un număr mare de cazuri COVID: „Sunt oamenii care vin din Spania, Italia”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 28 aprilie 2021 Etichete: , , , , , , , , ,

Primarul unei localități din țara noastră, care are cea mai mare incidență cu infecții COVID raportată la mia de locuitori în județul din care face parte, afirmă că de vină sunt românii care vin din străinătate. Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică spun că transmiterea este comunitară și că nu există focare.

Localitatea Cristian din județul Sibiu se confruntă în prezent cu o rată de incidență de 5,99 la mia de locuitori, în timp ce următoarea localitate în clasamentul aceluiași județ are incidența de 3,77.

Contactat prin telefon de publicația locală Turnul Sfatului, edilul localității, Ioan Seuchea, susține că de vină pentru creșterea numărului de infecții COVID sunt românii care se întorc din țările străine prin care au plecat la muncă.

„Sunt oamenii care vin din Spania, din Italia. Sunt o mulțime de oameni care sunt plecați și vin încoace și aduc virusul. Asta se întâmplă, pentru că atunci când primim situațiile cazurilor acolo scrie de unde și când au venit: din Spania, din Italia, din Germania. Oamenii respectă regulile și deciziile de carantinare și sunt controlați de polițiști. Nu am văzut niciunul pe stradă până acum. În comună se respectă toate regulile date de incidența pe care o avem. Sperăm ca în curând să se schimbe situația și la noi, pentru că oamenii se vaccinează. Merg într-una și se vaccinează. De exemplu, la noi în primărie, toată lumea este vaccinată, inclusiv eu”, a declarat Seuchea pentru sursa citată.

DISTRIBUIE