marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


PSD: „Românii devin ciumații Europei”. Cea mai mare creștere de cazuri noi de infecție în ultimele 24 de ore

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 11 iulie 2020 Etichete: , , , , ,

Reprezentanții Partidului Social Democrat au afirmat sâmbătă, 11 iulie 2020, printr-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook a partidului, că românii apar ca o ciumă în ochii celorlalte țări europene. Politicienii PSD-iști susțin totodată că de vină este guvernul Orban.

„Românii devin ciumații Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulțumim guvernului Orban!  Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei. Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. La asta se pricep! Să distrugă tot – economie, locuri de muncă, nivel de trai”, scriu reprezentanții PSD pe Facebook.

Într-un video publicat în cadrul aceleiași postări, PSD mai adaugă: „Incompetența PNL închide granițele pentru români! Unsprezece țări europene au restrâns accesul românilor! Lor nu le pasă!”

Conform buletinului de presă publicat astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), în România au fost confirmate până în prezent 32.079 de infecții cu noul coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 1.871. În ultimele 24 de ore însă, a avut loc cea mai mare creștere de cazuri noi de la începutul pandemiei, numărul acestora fiind de 698.

„Astăzi, din datele pe care le am, depășim din nou recordul la numărul de cazuri noi şi la decese ne-am întors la o cifră destul de importantă – avem 24 de decese”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Raed Arafat.

De asemenea, GCS precizează că 406 persoane infectate cu coronavirus au cerut să fie externate în ultima zi, autoritățile nemaiavând baza legală pentru a-i ține în carantină.

„Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv”, se arată în buletinul de presă publicat de GCS.