fbpx
vineri, 27 mai 2022
Informația fără granițe


Reacții adverse înregistrate la testarea vaccinului pentru Covid-19: „În Italia ar fi trebuit ca în luna noiembrie să avem primele doze”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 9 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

AstraZeneca, una dintre cele mai importante companii farmaceutice care activează pe piața europeană, a suspendat toate studiile clinice privind vaccinul anti-coronavirus, după ce unul dintre voluntari a acuzat o reacție adversă potențială gravă. „Procedura standard de examinare a testelor va fi momentan întreruptă”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei cu sediul la Londra.

În Italia, primele loturi de vaccin erau așteptate pentru luna noiembrie.

Vaccinul pe care AstraZeneca îl dezvoltă împreună cu cercetători de la Universitatea Oxford și cu contribuție italiană (de la Irbm di Pomezia) este primul în care au investit Italia și alte țări europene. Comisia Europeană a semnat în luna august un contract cu compania farmaceutică pentru a se asigura că dozele de vaccin vor ajunge cât mai repede posibil în țările Uniunii. Primele loturi erau așteptate în Italia deja în luna noiembrie. Reacțiile adverse apărute la unul dintre voluntarii testați vor întârzia însă data la care vom putea beneficia de acest vaccin.

- Continuarea articolului după publicitate -

„Este normal ca probleme de acest tip să apară în dezvoltarea de medicamente sau vaccinuri, apariția reacțiilor adverse face parte din procesul de testare și nu este niciodată exclusă”, a declarat Walter Ricciardi, medic virusolog italian.

În acest moment, cercetătorii trebuie să clarifice dacă voluntarul „a avut probleme din cauza vaccinului sau independent de acesta. Nu știm natura reacției, așteptăm să se facă verificarea și persoana respectivă să fie supusă tuturor testelor”, a mai adăugat Ricciardi, citat de La Repubblica. Compania farmaceutică a subliniat că 50.000 de persoane au fost testate până în prezent.

Testarea vaccinului, denumit AZD1222, se desfășoară, în diferite stadii, în Marea Britanie, SUA, Brazilia, Africa de Sud și India. De asemenea, se pregătește testarea acestuia în Japonia și Rusia.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi