vineri, 9 decembrie 2022
Informația fără granițe


Regulile de intrare în Germania pentru cei care vin din România și invers. Se mai prezintă testul COVID?

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Informații utile Știri - miercuri, 24 martie 2021 Etichete: , , , , , ,

Persoanele care călătoresc din Germania în țara noastră nu sunt obligate să prezinte la frontieră un test negativ pentru coronavirus și nici nu intră în carantină, deoarece Germania nu figurează pe lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat. În schimb, cetățenii români care intră în Republica Federală Germania trebuie să prezinte un test molecular tip PCR sau antigen cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, în limba germană sau engleză, efectuat cu maximum 48 de ore anterior intrării pe teritoriul german sau să se testeze la cel mult 48 de ore după sosire.

Aceștia sunt obligați să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor, și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire (termenul legal folosit fiind cel de „carantină“). Respectarea acestei obligații de autoizolare este verificată de autoritățile de land atât aleatoriu, cât și în cadrul anchetelor epidemiologice uzuale.

Măsura carantinei poate fi suspendată mai devreme de termenul uzual de 10 zile numai dacă este efectuat un nou test începând cu a 5-a zi după intrarea în Germania și doar de la momentul comunicării unui rezultat negativ al testării. Mai multe informații pot fi obținute la linia telefonică dedicată 116 117.

Dacă persoanele care au sosit încep să prezinte simptome specifice COVID-19 (dificultăți de respirație, tuse, febră sau pierderea gustului/mirosului) în decurs de 10 zile de la momentul intrării în Germania, devine obligatorie autoizolarea, chiar dacă rezultatul testului este negativ, și contactarea imediată a Autorității locale de Sănătate.

Cetățenii trebuie să informeze Autoritatea locală de Sănătate responsabilă. În acest scop, se înregistrează online toate datele personale solicitate, după care este primit un document de confirmare în format pdf. Acesta trebuie să fie disponibil și să poată fi prezentat (la cerere) în momentul intrării în Germania. Întreaga procedură se efectuează pe pagina de internet: einreiseanmeldung.de. Persoanele care nu pot efectua înregistrarea digitală menționată vor completa un formular substitut a cărui variantă în limba engleză poate fi descărcată la: https://www.bundesgesundheitsministerium.de/fileadmin/Dateien/3_Downloads/C/Coronavirus/Infoblatt/2020-11-06_Ersatzmitteilung_engl.pdf.

Autoritatea locală de Sănătate responsabilă și datele de contact ale acesteia pot fi identificate în funcție de codul poștal al localității pe raza căreia este efectuată carantina la link-ul: https://tools.rki.de/PLZTool/.

Condițiile de călătorie se pot modifica. Urmăriți permanent informațiile actualizate cu privire la condițiile de intrare în Germania! https://www.mae.ro/travel-conditions/3700

Trimite acest articol și prietenilor tăi