vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Rețea de proxeneți destructurată. Obligau fete, unele minore, să se prostitueze în Germania și în România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 26 august 2019 Etichete: , , ,

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din Galați a arestat duminică cinci bărbați români care sunt acuzați că racolau și obligau la prostituție mai multe fete, unele dintre ele minore, în mai multe județe din țară, dar și în Germania.

„La data de 25.08.2019, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaților P. N., P. C.-C., P. V., A. D. și L. D., cu vârste cuprinse între 21 și 53 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori şi trafic de persoane, în formă continuată”, se precizează într-un comunicat de presă publicat astăzi de DIICOT.

- Continuarea după publicitate -

Tot duminică, procurorii din Galați au mai dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de două tinere românce, M. E. A. în vârstă de 28 de ani, cu antecedente penale în Germania și P. I. M. în vârstă de 24 de ani, fără antecedente penale, acuzate fiind de aderare la acest grup infracțional organizat, dar și trafic de minori și persoane.

Potrivit DIICOT, cei cinci bărbați arestați au racolat între anii 2014 – iulie 2019, folosind metoda „Loverboy”,  trei fete minore, dintre care una era diagnosticată cu diabet. În această perioadă, cele trei minore au fost constrânse psihic și fizic de către proxeneți, prin inducerea în eroare și șantaj emoțional, dar și prin limitarea libertății de comunicare și mișcare, să se prostitueze în diferite locații din Germania și în diferite perioade de timp.

Alte cinci victime, de această dată majore, au fost recrutate de persoanele arestate în perioada 2015 –  aprilie 2019 prin aceeași metodă „Loverboy”, cu scopul de a fi  exploatate sexual în diferite locaţii pe raza municipiilor Braşov şi Galaţi, precum şi în Germania. Acestea erau obligate de inculpați să se prostitueze prin folosirea violenței fizice și verbale.

- Continuarea după publicitate -

Conform datelor adunate de DIICOT, grupul infracțional a obținut din această activitate de exploatare a femeilor sume de peste 310.000 euro.

„Este de precizat faptul că unele dintre victimele majore şi minore au fost lăsate să revină în România doar în momentul în care inculpaţii au aflat că rudele tinerelor au formulat plângeri la organele de urmărire penală”, se menționează în comunicat.