fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Român accidentat mortal pe o autostradă din Austria de camioneta unui conațional

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - miercuri, 23 februarie 2022 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română, în vârstă de 62 de ani, a decedat în seara zilei de marți, 22 februarie, în urma unui accident mai puțin obișnuit, în care au fost implicate o camionetă condusă de un alt român, în vârstă de 24 de ani și o remorcă de transportat cai. Tragedia a avut loc pe autostrada A4 Ostautobahn, între localitățile austriece Neusiedl am See și Parndorf (Burgenland), menționează Heute.

Era puțin după ora 22:15, când un șofer de naționalitate germană, în vârstă de 58 de ani, conducea pe A4 propria mașină ce tracta o remorcă în care se aflau trei cai. O familie de români (cu vârstele de 62 și respectiv 60 de ani) se aflau în mașina acestuia, în calitate de pasageri. Cei trei veneau dinspre Ungaria și se deplasau în direcția Viena.

La un moment dat, șoferul german și-a dat seama că luminile remorcii tractate se stinseseră, așa că a oprit pe banda de avarie. Românul ce îl însoțea a ieșit să verifice conexiunea la priza dintre mașină și remorcă. În acel moment, a avut loc tragedia.

O camionetă condusă de un alt român, în care se mai afla un pasager, în vârstă de 22 de ani, venea din spatele remorcii staționate și mergea în aceeași direcție cu vehiculul ce oprise. Tânărul șofer nu a putut observa la timp vehiculul staționat și remorca neiluminată și a izbit spatele remorcii.

Șoferul camionetei a scăpat ca prin minune fără răni grave, dar bărbatul care verifica luminile remorcii staționate a fost lovit de camioneta ricoșată în urma impactului și aruncat în aer câțiva metri.

Românul de 62 de ani a murit pe loc. În ciuda tuturor eforturilor, medicii de pe ambulanță nu au putut face nimic pentru el. Soția lui a fost rănită ușor, iar ceilalți participanți la accident au scăpat aproape nevătămați. Nici animalele din remorcă nu au suferit leziuni de niciun fel.

Sursa foto: Heute.at

Pompierii din Parndorf și Neusiedl am See au asigurat locul accidentului și au avut grijă de cei trei cai din remorcă. Unul dintre pompieri a preluat animalele cu o altă remorcă.

Aceiași pompieri au îndepărtat apoi vehiculele avariate care obstrucționau traficul și au preluat curățarea carosabilului. Toate aceste acțiuni au dus la blocarea totală a autostrăzii A4 pentru o jumătate de oră. În total, A4 a fost închisă parțial timp de trei ore și jumătate.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi