luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Român acuzat în UK că a violat o femeie într-un cimitir

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 11 mai 2023 Etichete: , , , , ,

Cosmin-Nicolae Vasioiu, un român în vârstă de 46 de ani, a fost judecat la Tribunalul din orașul englez Exeter (comitatul Devon) sub acuzația de viol comis asupra unei femei de 30 de ani, faptă petrecută la data de 18 iunie 2022.

După cum relatează publicația locală DevonLive, femeia se întorcea acasă după o seară distractivă, petrecută cu prietenii în oraș.

Inculpatul, care locuia în Topsham Road la acea vreme, ar fi urmărit-o pe femeie pe treptele Podului de Fier și ar fi abuzat-o sexual în Cimitirul Sf. Bartolomeu, în zona Catacombelor din Exeter.

Conaționalul nostru a negat vehement acuzațiile care i s-au adus. Însă procuratura susține că violul său poate fi dovedit prin probe ADN, telefon și camere de supraveghere CCTV.

Așa cum am menționat, în seara respectivă victima băuse cu prietenii în centrul orașului Exeter, înainte de a vizita o locație McDonald’s. Ulterior a mers singură pe North Street, a traversat Iron Bridge Street și în cele din urmă a ajuns pe Exe Street.

„Nu era genul de plimbare pe care ar fi făcut-o în deplină siguranță”, a precizat procurorul Joss Ticehurst. În jurul orei 2:00 a.m., localnicii din apropiere au auzit țipete de femeie.

Când au mers să afle despre ce este vorba, au găsit-o chiar în interiorul cimitirului. Era dezbrăcată, cu excepția pantofilor, era făcută ghem și total dezorientată.

- Continuarea după publicitate -

Tânăra s-a plâns polițiștilor care au sosit la fața locului că a fost violată. Nu-și cunoștea agresorul și memoria ei era confuză, dar își amintea că un bărbat s-a luptat cu ea.

Acesta a trântit-o la pământ, i-a dat jos hainele și a violat-o. Și-a amintit că a încercat să se împotrivească, a țipat după ajutor și bărbatul a fugit.

Procuratura a confirmat că Vasioiu ar fi pândit-o în timp ce mergea pe Exe Street și în dreptul cimitirului a agresat-o și a abuzat-o sexual.

De asemenea, imaginile camerelor CCTV îl arată pe inculpat cum și-a urmărit victima pe Exe Street și cum a grăbit pasul cu aproximativ jumătate de oră înainte ca locuitorii din zonă să audă țipete.

- Continuarea după publicitate -

Vasioiu a fost arestat trei zile mai târziu. O chestiune nu a fost încă lămurită. De ce victima nu a țipat de prima dată, atunci când agresorul a trântit-o la pământ? Procesul continuă.

DISTRIBUIE