fbpx
sâmbătă, 28 mai 2022
Informația fără granițe


Român arestat și acuzat pe nedrept de moartea unei irlandeze. „De când m-au arestat, trăiesc un coșmar”

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 15 ianuarie 2022 Etichete: , ,

Reținut de poliția irlandeză ca și suspect în cazul decesului tinerei Ashling Murphy, în vârstă de 23 de ani, ucisă la data de 12 ianuarie 2022 în orașul irlandez Tullamore (Offaly), Radu Floricel, un român în vârstă de 39 de ani, a fost eliberat fără acuzații și eliminat din cercul suspecților.

Profesoara Murphy preda în prima clasă la Durrow National School. Ea a plecat de acolo după orele de lucru și a ieșit să facă mișcare în aer liber, când a fost atacată cu brutalitate și strangulată până la moarte în jurul orei 16:00, în timp ce făcea jogging în zona Cappincur, pe malul canalului Grand Canal din Tullamore.

Ashling a fost curajoasă, s-a luptat pentru viața ei și a lăsat investigatorilor dovezi criminalistice esențiale care ar putea ajuta la depistarea ucigașului ei. Presa a confirmat că poliția are ADN-ul ucigașului, deoarece profesoara s-a luptat eroic în timpul atacului.

- Continuarea articolului după publicitate -

Poliția irlandeză spune că înregistrează „progrese semnificative” în ancheta lor și se așteaptă la evoluții în următoarele zile. Se efectuează percheziții la proprietăți din Tullamore și Dublin, ca parte a anchetei privind uciderea doamnei Murphy.

În urma investigațiilor, polițiștii au spus că sunt deosebit de interesați să afle mai multe despre o bicicletă tip „mountain bike ”, marca Falcon Storm, cu ghidon drept și furci distincte galbene-verzi.

De asemenea, au făcut apel la oricine se afla în zona Cappincur/Canal, înainte de ora 16:00, să-i contacteze. În plus, au aflat că o altă femeie a raportat că a fost urmărită de-a lungul Grand Canal la Cappincur, cu două ore înainte ca tânăra profesoară să fie ucisă.

Joi seara, pe 13 ianuarie, Radu Floricel, românul arestat de poliție la doar o oră de la descoperirea cadavrului lui tinerei irlandeze, a fost eliberat din custodia poliției. Fusese interogat timp de șapte ore miercuri și încă 15 ore în cursul zilei de joi.

Românul a negat în mod constant orice implicare în crimă, în timpul interogatoriilor la care a fost supus. Polițiștii au continuat să interogheze martorii și să adune probe criminalistice, inclusiv probe ADN, iar în urma investigațiilor efectuate, au descoperit că românul nu putea fi implicat în crimă.

Donal Farrelly, avocatul care l-a reprezentat pe Radu Floricel în cele două zile de audiere, i-a condamnat pe cei care au încercat să-l condamne pe rețelele de socializare. Românul a simpatizat cu familia îndurerată a lui Ashling și a spus că va continua să ajute poliția, dacă va putea.

El a spus pentru Offaly Express: „Mă simt îngrozitor pentru nenorocirea tinerei și a familiei. Nici nu-mi pot imagina prin ce trec. Am ajutat și voi continua să ajut la anchetă cu tot ce am putut. A fost o experiență îngrozitoare pentru mine, familia mea și avocatul meu”.

„Suntem o familie mândră de români. De când m-au arestat, trăiesc un coșmar. Sora mea care suferă de depresie este acum în închisoare pentru că a refuzat să părăsească locuința și suntem foarte îngrijorați pentru ea. Mama și bunica mea sunt cu adevărat îngrijorate și supărate și au fost forțate să părăsească și ele casa noastră”.

Dl. Floricel a mai adăugat: „Au tot pus aceleași întrebări iar și iar și le-am spus nu, asta nu are nicio legătură cu mine. Le-am spus exact pe unde mă plimb, hainele pe care le port și ce am făcut. Am plătit în magazin cu un card de credit, așa că au avut totul.” El a precizat că „spune adevărul de la bun început” și a avertizat polițiștii că „atât timp cât mă țineți aici, adevăratul ucigaș este liber, undeva”.

Poliția irlandeză (denumită și Garda de către localnici) și-a reînnoit apelul pentru oricine are informații, să contacteze Stația Tullamore Garda la 057-9327600, Linia Confidențială Garda la 1800-666-111 sau orice stație Garda.

Poliția spune că au făcut progrese semnificative, iar sursele cred că sunt aproape de a face o descoperire în zilele următoare. Deși nu a existat o nouă arestare în cadrul anchetei privind crima, sursele au confirmat că a fost identificat un nou suspect.

Este vorba despre un bărbat care s-a prezentat într-un spital din estul țării, la ceva distanță de locul unde a fost ucisă profesoara, la mai bine de 24 de ore după crimă. Se înțelege că avea tăieturi și vânătăi și gardienii care au fost alertați inițial, au crezut că ar fi putut fi implicat într-un incident din oraș.

Dar polițiștii au devenit apoi suspicioși că rănile sale ar fi putut avea legătură cu uciderea lui Ashling, iar ofițerii din echipa de investigație Tullamore au fost trimiși la spital. Poliția îl monitorizează pe bărbat, în cazul în care acesta ar încerca să părăsească spitalul unde încă primește îngrijiri medicale.

Ministrul Justiției, Helen McEntee, a spus că prioritatea o reprezintă depunerea tuturor eforturilor pentru a se asigura că persoana care a ucis-o pe doamna Murphy va fi adusă în fața justiției.

Vorbind la postul de radio Midlands 103 FM, McEntee a spus că a vorbit cu comisarul poliției, Drew Harris, pentru a se asigura că Garda are tot ce îi trebuie pentru a finaliza această anchetă.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi