marți, 26 septembrie 2023
Informația fără granițe


Român care la 16 ani muncea în străinătate, mort într-un grav accident de muncă

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 27 mai 2023 Etichete: , , , ,

Un tânăr de naționalitate română în vârstă de numai 16 ani a murit vineri, 26 mai 2023, în urma unui accident forestier petrecut în pădurea de lângă localitatea germană Hüttensteinach, în districtul Sonneberg (landul Turingia).

După cum relatează site-ul german insuedthueringen.de, adolescentul român lucra adânc în pădure, într-o zonă forestieră abruptă, situată la câteva sute de metri de cel mai apropiat drum forestier.

Zona în care s-a petrecut tragedia. Sursă foto: insuedthueringen.de

Potrivit inspectorului de pompieri din districtul Sonneberg, Mathias Nüchterlein, colegii conaționalului nostru l-au descoperit după ora 18:00 și au făcut imediat un apel de urgență.

Se pare că muncitorii forestieri lucrau la distanță unul față de celălalt în momentul accidentului, nu se știe cu exactitate din ce motiv. Potrivit lui Nüchterlein, tânărul ar fi fost lovit la cap în timpul doborârii unui copac și nu a supraviețuit rănilor suferite.

Terenul accidentat a îngreunat salvarea românului. Au fost implicate în jur de 30 de persoane de la pompieri, serviciul salvamont, serviciul de urgențe medicale și poliție. Operațiunea a durat mai multe ore și s-a încheiat în jurul miezului nopții.

Imagine din timpul operațiunilor de recuperare a cadavrului. Sursă: insuedthueringen.de

- Continuarea după publicitate -

Poliția germană a inițiat o anchetă pentru a afla cauza exactă morții și împrejurările tragediei. Deocamdată nu s-a clarificat nici în ce calitate adolescentul efectua lucrări de tăiere. În ultimele săptămâni au avut loc mai multe accidente forestiere în raionul Sonneberg.

Numeroase companii lucrează în pădurile din sudul Turingiei pentru defrișarea și curățarea zonelor de pădure bolnave și deteriorate, iar majoritatea acestora provin din străinătate.

DISTRIBUIE