sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Român care se întorcea din Germania arestat la frontieră. Încerca să-l introducă ilegal în țară pe nepotul său de 13 ani

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 4 octombrie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră au oprit sâmbătă, 3 octombrie, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș – judeţul Bihor, un cetăţean român care a încercat să-și introducă ilegal în ţară nepotul minor, ascuns pe bancheta din spate a unui autoturism. Mai mult de atât, pe numele bărbatului era emis de către autorităţile din România un mandat european de executare a pedepsei cu închisoarea.

Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Borș pentru efectuarea formalităților de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania. Cu ocazia verificărilor specifice efectuate în cadrul controlului de frontieră, s-a constatat faptul că pe numele bărbatului este emis, de către autorităţile din România, un mandat european de executare a pedepsei cu închisoarea.

Totodată, cu ocazia verificării mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns pe bancheta din spate, acoperit cu bagaje, un minor.

Minor ascuns sub bagaje, pe bancheta din spate a mașinii. Foto: PFR

În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că minorul este un cetăţean român în vârstă de 13 ani şi figurează în bazele de date europene ca fiind dispărut de la un Centru de Minori din Germania, din data de 26 septembrie 2020.

- Continuarea după publicitate -

Bărbatul a declarat că este unchiul minorului şi că acesta l-a rugat să-l aducă în România, după ce a fugit din centru şi a recurs la această metodă deoarece minorul nu deţinea un document de călătorie valabil.

Bărbatul a fost arestat și predat unei echipe operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun, iar minorul a fost predat către Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor.

DISTRIBUIE